Sivas Suriyeli üniversite öğrencisinden duygulandıran sözler

Suriyeli üniversite öğrencisinden duygulandıran sözler

Paylaş
Suriyeli üniversite öğrencisinden duygulandıran sözler

Suriyeli üniversite öğrencisinden duygulandıran sözler

SİVAS (DHA) - SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 31'inci dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Kimya Mühendisliği Bölüm 1'incisi Suriyeli Abdallah Algherbawı'nın 'Türkiye'ye aşığım' sözleri törene damga vurdu.
Mühendislik Fakültesi 2018-2019 eğitim-öğretim mezuniyeti dolayısıyla tören düzenlendi. 4 Eylül Kültür Merkezi Keykâvus Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı. Fakülte 2'ncisi, Kimya Mühendisliği Bölüm 1'incisi Suriyeli Abdallah Algherbawı'nın "Türkiye'ye aşığım" sözleri törene damga vurdu. Türkiye hakkında övgü dolu ifadeler kullanan Algherbawı'nın törene katılamayan ailesine söylediği, "Hiç merak etmeyin; benim burada büyük bir ailem var" sözleri salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı.
SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, mühendisliğin üniversitenin önemli fakültelerinden biri olduğunu belirterek, ''Son dönemde bütün ülkede olduğu gibi Üniversitemizde de Mühendislik Fakültesi öğrenci sayısında azalmalar olduğunu görüyoruz. Bunu gidermeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yurt dışından öğrenciler getirmeye çalışıyoruz. Yüksek lisans ve doktora için de öğrenciler getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bunları sağlayacağız. Bundan sonra gittiniz yerlerde, aldığınız görevlerde başarılı olacaksınız ve arkanızda 45 yıllık Cumhuriyet Üniversitesinin diploması olacak. Sizlerin başarısını duydukça onurlanıp gururlanacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları ile plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı