Gündem Suriyeliler için 10 bin kişilik çadır kent

Suriyeliler için 10 bin kişilik çadır kent

Paylaş
Suriyeliler için 10 bin kişilik çadır kent

Osmaniye'de ülkelerini terk eden Suriyelilerin barınması için 249 dönüm alanda 10 bin kişi kapasiteli çadır kamp kuruluyor

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Cevdetiye Beldesi’nde yapımı devam eden çadır kentte çalışmaları yerinde inceledi. Vali Celalettin Cerrah, 2 bin çadırın kurulacağı kampın 5 mahalleden oluşacağını, bünyesinde sosyal yaşam alanları ve hastane olacağını bildirdi.

Vali Cerrah, 1 Eylül’e kadar kampın tamamlanmasına çalışıldığını söyledi. Vali Cerrah, "2 bin çadırda 10 bin kişiyi misafir edeceğiz. Aile bireylerini büyük ya da küçük olmasına göre çeşitli ebatlardaki çadırlara yerleştireceğiz. Çadır kentin girişinde mülteci kabul salonları ve güvenlik birimleri bulunuyor.

Ayrıca sağlık açısından bir hastane kuruluyor. Diğer taraftan her mahallede yemekhane, tuvalet, banyo ve diğer işlerini görebileceği tüm ayrıntılar mevcut olacak" dedi.

Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir çadır kent kurduklarını ifade eden Cerrah, elektrik, su ve kanalizasyon çalışmalarının devam ettiğini, günde 240- 300 civarında çadır kurduklarını ve çalışmaları hızlandırdıklarını kaydetti.

İbrahim EMÜL/DHA