Suriyelilerin damak tadına uygun ekmek üretiyorlar

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na ait fırınlarında Suriyelilerin damat lezzetine uygun ekmek üretimi yapılıyor. Üretilen ekmekler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

26 Eylül 2018, Çarşamba 09:32 Son Güncelleme:
A A

İHH'nın Hatay Reyhanlı'da bulunan Suriye Çalışmaları Koordine Merkezi'nde 36 işçinin haftanın 6 günü çalıştığı ve el değmeden günde 100 bin adet ekmek ürerimi yapılıyor.

İHH Yurtdışı Fon Toplama ve Projeler Birim Sorumlusu Yusuf Tunç, Reyhanlı’daki fırından günde 100 bin ekmek üretimi yapıldığını ve ekmeklerin Suriyelilerin alıştığı, ağız ve damak tatlarına uygun olarak üretildiğini söyleyerek "Ekmeklerin yüzde 90'ı Suriye tarafında; İdlib, Hama ve Lazkiye kırsalında bulunan kamplarda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, kalan yüzde 10'u ise burada hasta, yaralı ve yetim ailelere dağıtılıyor" dedi.

GÜNLÜK 500 BİN EKMEK

Yusuf Tunç, Reyhanlı'nın yanı sıra sınırın diğer tarafındaki İdlib, Hama ve Lazkiye kırsalında bulunan fırınlarla birlikte günlük 500 bin adet ekmek üretimi yapıldığını belirterek 2018 yılı başından bugüne kadar tüm fırınlarda toplam 270 milyon ekmek üretildiğini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), (DHA)

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.