Dünya Suriye'ye ateşkes mi geliyor?

Suriye'ye ateşkes mi geliyor?

Paylaş
Suriye'ye ateşkes mi geliyor?

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları, Suriye'de bölgesel ateşkesin sağlanması konusunu ele aldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ateşkesin Halep'ten başlayabileceğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve BM’nin Suriye özel temsilcisi Lakhdar Brahimi, 22 Ocak'ta Cenevre’de düzenlenecek konferansın hazırlıkları için Paris’te bir araya geldi.

Kerry, Sergey Lavrov'la düzenlediği ortak basın toplantısında, insani yardımların ulaştırılması, ateşkes ve tutuklu takası için girişimlerde bulunulması gerektiği konusunda Rus mevkidaşıyla görüş birliğine vardıklarını söyledi.



Lavrov da Esad rejiminin insani koridorların açılması konusunu değerlendirdiğini belirtti.

Kerry ve Lavrov, Suriye krizinin çözümü için önümüzdeki hafta düzenlenecek Cenevre-2 konferansının hazırlıkları için Paris’te bir araya gelmişti. (Hürriyet)

İRAN'IN KATILIMI KONUSUNDA GÖRÜŞ AYRILIĞI

Bu arada, ABD ve Rusya arasında Suriye’deki iç savaşın sona erdirilmesi için 22 Ocak’ta Cenevre’de düzenlenecek konferansa İran’ın davet edilmesi konusunda ciddi görüş ayrılıkları yaşanıyor.

Rus Bakan Lavrov, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, bölgenin önemli ülkeleri Suudi Arabistan ve İran’ın da konferansa katılmasını istediklerini söyledi. Kerry ise "İran’ın Suriye’deki terörist gruplara destek verdiği" gerekçesiyle buna karşı çıktı.

Kerry, ABD’nin konuya ideolojik yaklaşmadığını belirterek, İran’ın Cenevre’deki düzenlenen birinci konferansın gereklerini ve ruhunu kabul etmediği ve bölgede Hizbullah’a yönelik desteğinin sürdüğü gerekçesiyle buna karşı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı