Gündem Suriye'ye geçmeye çalışan PKK'lılara operasyon

Suriye'ye geçmeye çalışan PKK'lılara operasyon

Paylaş
Suriye'ye geçmeye çalışan PKK'lılara operasyon

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün akşam Suriye tarafındaki Kamışlı'ya kaçmaya çalıştıkları tespit edilen 2'si üst düzey 18 PKK'lı düzenlenen operasyon etkisiz hale getirildi

Nusaybin’den Suriye tarafındaki Kamışlı’ya kaçmaya çalışan PKK’lı grup dün akşam saatlerinde tespit edildi.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri, tespit edilen PKK’lı grubu etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlendi. Mezarlık bölgesinde çıkan çatışmada 2’si üst düzey 18 PKK’lı düzenlenen operasyon etkisiz hale getirildi.

Operasyon sonrası bölgede yapılan aramada 2’si üst düzey PKK’lı teröristlere ait 2 adet M-16 piyade tüfeği ile 2 glock marka tabanca ve diğer PKK’lı teröristlere ait 15 kaleşnikof, 3 adet RPG-7 roketatar, thermal özellikli gece görüş dürbünleri ile silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

BAYIK’IN TELSİZ KONUŞMASI : YAKIN, PATLATIN VE BİNALARDAN ÖYLE ÇIKIN

PKK’lı Cemil Bayık’ın dana önceki telsiz konuşmalarında "Örgütteki çözülmeyi telsiz konuşmalarıyla ifşa etmeyin. Kahramanca direnişe devam ettiğiniz görüntüsünü verin ve sık sık dile getirin; bize yakın medya organlarıyla paylaşın. Telsizleri nadir kullanmaya gayret edin. Arkanızda yaralı bırakmayın, her şeyi dökülüyorlar, susturun.

Haberin Devamı

Tecrübe kazanmış, güvendiğiniz YPS’lileri yanınızda kırsal götürün. İhanet eden halkla ilişki kurmayın, yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk edin. Yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın. Vakit bulamadığınızda da kazdığınız tüneller dahil her şeyi tuzaklayın" ifadelerini kullanmıştı.

DHA