Dünya Sürü bağışıklığı ne zaman olacak? Uzman isim tarih verdi

Sürü bağışıklığı ne zaman olacak? Uzman isim tarih verdi

Paylaş
Sürü bağışıklığı ne zaman olacak? Uzman isim tarih verdi

Koronavirüs salgınından çıkışın en büyük anahtarı olan sürü bağışıklığı ne zaman sağlanabilir? Çinli uzman sürü bağışıklığı kazanılmasının 2 ila 3 yıl süreceğini öne sürdü.

Dünya çapında etkisini sürdüren koronavirüs için aşılama çalışmaları son sürat devam ediyor. Koronavirüs salgınından çıkışın en büyük anahtarlarından bir olarak gösterilen küresel sürü bağışıklığına ulaşmak için ise önümüzde daha zaman var. Konuyla ilgili açıklama ise saygın bir Çinli bilim insanından geldi...

Haberin Devamı

Çin'in alanında en önemli uzmanlarından epidemiyolog Cong, Kovid-19 salgınında küresel sürü bağışıklığı kazanılmasının 2 ila 3 yıl süreceğini öne sürerek, "küresel dayanışma çağrısı"nda bulundu.

Xinhua ajansının haberine göre, dün Edinburgh Üniversitesi tarafından düzenlenen çevrim içi bir sohbete katılan Cong Nanşan, "Geçen yıl, salgının kontrol altına alınmasından iki ay sonra, ekonomimizi yeniden açtık ve derslere devam ettik." dedi.

Cong, salgının sona erdirilmesi için "küresel dayanışma çağrısı" yaparak, "Aşıların geliştirilmesi ve pazarlanmasıyla birlikte, dünya çapında sürü bağışıklığına ulaşmak en az 2 ila 3 yıl sürecektir." ifadesini kullandı.