Ekonomi Sürücüler de Uber sızıntısından etkilenmiş durumda

Sürücüler de Uber sızıntısından etkilenmiş durumda

Paylaş
Sürücüler de Uber sızıntısından etkilenmiş durumda

Dünyanın en büyük taksi şirketlerinden biri olan Uber geçtiğimiz günlerde vahim bir olayla karşı karşıya geldi. Hacklendiğini duyuran firma yetkilerinin bir sonraki adımı merak konusu

Uber yetkililerinin yaptığı açıklamaya göte 50 milyon kullanıcının kritik verileri kötü niyetli kişiler tarafından sızdırılmış durumda. Bu verilerin sızdırılma işleminin ise 1 yıldır var olduğu düşünülüyor. Firma yetkilileri olayı aydınlatma konusundaki çalışmalarına devam ediyor.

Uber tarafından açıklanan bilgilere göre hackerlar tarafından sızdırılan verilerin arasında müşterilerin isimleri, email adresleri ve telefon numaraları bulunuyor. Yine U ber ile çalışan 600.000 den fazla sürücünün bilgileri de müşteri bilgileriyle sızdırılmış ve hackerların eline geçmiş durumda. Yayınlanan rapora göre sızıntı, U ber’in yazılım geliştiricilerine ait ve Github üzerinde kullanılan bir kullanıcı adı ve parolanın ele geçirilmesi ile başlıyor. Ardından bu kullanıcı adı ve şifre ile birlikte veriler yavaş yavaş sızdırılıyor.

Uber yetkilileri hackerlara yaklaşık 100.000 dolar önererek tüm detayların sızmaması için teklifte bulunmuş durumda. Firma yetkilerinin yaptığı açıklama bunlarla sınırlı, önümüzdeki günlerde konu hakkındaki detayları yine sizlerle paylaşacağız.

Uber nasıl kullanılır?

Uber, sürücü iş-ortaklarını bir akıllı telefon uygulaması ile yolculara bağlayan bir teknoloji platformudur.

Şu şekilde çalışır. U ber’in bulunduğu şehirlerde uygulama üzerinden bir araç talep edebilirsiniz. Talebiniz, yakınlarda bulunan sürücü-iş ortaklarına gönderilir. Uygulama bir sürücü-iş ortağı yolculuk talebinizi kabul ettiğinde, sürücü-iş ortağının alım konumuna varması için olan tahmini süreyi görüntüler. Uygulama, sürücü-iş ortağı varmak üzereyken de bildirimde bulunacaktır.

Uygulama, bir yolculuk talep ettiğinizde size sürücü-iş ortağının adı, araç türü, plaka numarasını verecektir, böylece doğru araca bindiğinizden emin olabileceksiniz. Araca bindiğinizde, uygulamada tercih ettiğiniz varış noktanızı girdiğinizi kontrol edin. Sürücü-iş ortakları, yolculuk ayrıntılarınızı teyit etmek için U ber. uygulamasını kullanır. Tercih ettiğiniz bir güzergah mevcutsa, bu güzergahı sürücü-iş ortağına bildirmeniz, güzergah seçimini kolaylaştırır.

Varış noktanıza vardığınızda yolculuk sonlanır. Ücretiniz otomatik olarak hesaplanır ve U ber hesabınıza bağlı olan ödeme şeklinize ücretlendirilir.

Motorola, yeni reklam videosunda Samsung’a taş attı

Haberin Devamı