Gündem Sürücüler dikkat! İşte İstanbul'daki en tehlikeli 10 kara nokta!

Sürücüler dikkat! İşte İstanbul'daki en tehlikeli 10 kara nokta!

Paylaş
Sürücüler dikkat! İşte İstanbul'daki en tehlikeli 10 kara nokta!

İstanbul emniyeti trafik kazalarını mercek altına aldı. En sık kaza olan yerlerde çalışma yaptı ve mega kent için en tehlikeli 10 trafik noktası belirlendi. Bu çalışmaların sonuçları CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday ve kameraman Güngör Yılmaz'ın özel haberinde...

2017 yılında 186 kişi, 2018 yılında 141 kişi, 2019 yılında, 117 kişi ve 2020 yılında ise 91 kişi yaşanan trafik kazalarında yaşamını yitirdi. binlerce kişi yaralandı. Yüzlerce araç da kullanılamaz hale geldi İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yaşanan kazaları mercek altına aldı. Detaylı analizler sonucu en sık kaza yaşanan 10 nokta tespit edildi.

Haberin Devamı

Demet Komiser: Bu kaza sıcak noktalarında meydana gelen kazaların sebeplerini sürücü hataları mı yolun yapısından mı kaynaklandığını detaylı analizler yaptık. bu analizlerin sonucu yolun fiziki yapısıyla ilgili bir eksiklik tespit ettiğimizde yolun kavşak çalışması ışık konulması üst geçit alt geçit tespit ettiğimizde bununla ilgili kuruluşa bu durumu bildirdik.

SÜRÜCÜ HATALARINDAN KAYNAKLI KAZALARIN ÜZERİNDE DURULDU

Sürücü hatalarıyla kaynaklı trafik kazalarında ilgili analizlerimizle de o noktalarda en yoğun saatlerde trafik kazalarının yaşandığı en yoğun saatlerde o kusurlarla ilgili denetimlerimizi sıklaştırdık. Son 3 yılda yaşanan ölümlü trafik kazaları yüzde 52 buçuk azaldı!

2020 YILINDA DA YENİ KAZA SICAK NOKTALARI BELİRLENDİ

Haberin Devamı

Bunların ikisi Anadolu yakasında. Pendik sahil yolu, D100 Kozyatağı mevkii. 8'i Avrupa yakasında. Zeytinburnu, Cevizlibağ, Piyalepaşa, Vatan Caddesi, Haliç Köprüsü, Tem Otoyolu Sultangazi ayrımları Büyükdere caddesi, Barbaros bulvarı. Bu noktalarda denetimlerimizi sıklaştırdık

İstanbul'da en çok kaza yapılan noktalardan biri de Fatih'te bulunan Akdeniz ve Vatan caddesinin kesişimi. Trafik ekipleri bu noktada kazaları önlemek için denetim yapıyor. Ekipler öte yandan yayaya çarpma ve motosiklet kazalarını önleme amaçlı çalışmalarını sürdürüyor.