Suşehri Suşehri Müftülüğünden Çanakkale konferansı

Suşehri Müftülüğünden Çanakkale konferansı

Paylaş
Suşehri Müftülüğünden Çanakkale konferansı

Suşehri Müftülüğünden Çanakkale konferansı

Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),(DHA) - SİVAS'ın Suşehri ilçesinde Müftülük tarafından 'Gençliğin Zaferi Çanakkale' adlı konferans düzenlendi.
Belediye Meclis salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran tilavetinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Müftüsü Yaşar Kaşkaya gerçekleştirdi. Müftü Kaşkaya, "Tarihin akışını değiştiren nice şanlı zaferler vardır Çanakkale zaferi de bunlardan biridir. Yüreği sarsılmaz bir imanla ve vatan aşkıyla çarpanların korkusuzca bir işgale gövdesi siper ettiği yerdir Çanakkale. Başta Çanakkale şehitleri olmak üzere milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum, ruhları şad, makamları cennet olsun" dedi.
Programa misafir konuk olarak katılan Erzurum Atatürk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi İslam Tarihî ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Göktaş Çanakkale'de ilahi yardımlar, Bedir savaşı ile olan münasebeti, Türk askerinin kahramanlığı hakkında bilgiler aktardı. Konferansa İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un yanı sıra Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, müftülük personeli imam hatip öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı