Dünya Suudi Arabistan ile SoftBank dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini kuruyor

Suudi Arabistan ile SoftBank dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini kuruyor

Paylaş
Suudi Arabistan ile SoftBank dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini kuruyor

SoftBank ile Suudi Arabistan, dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini kurmak için mutabakat anlaşması imzaladı.

SoftBank CEO’su Masayoshi Son ile Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, devasa bir güneş enerjisi santrali kurmak için mutabakat anlaşması imzaladı. Tesisin inşa edilmesi halinde 2030 yılına kadar tamamlanacağı tahmin ediliyor. 200 milyar dolara mal olacak bu tesis, 200 gigavat enerji üretecek. Bu da, inşa edileceği duyurulan diğer herhangi bir güneş enerjisi santralinden yaklaşık 100 kat daha fazla enerji üreteceği anlamına geliyor.

Dev güneş çiftliği, 100 bin kişiye istihdam sağlayacak ve ülkenin 77 gigavat kapasiteli enerji üretimini üç kat artıracak. Suudi Arabistan şu anda neredeyse sadece petrol ve doğal gazdan enerji ürettiği için bir değişime ihtiyacı var.


SOFTBANK'IN SUUDİ ARABİSTAN İLE OLAN BAĞLARI GÜÇLENİYOR


Prens Muhammed projeyle ilgili olarak “İnsanlık tarihi için çok büyük bir adım. Cesurca ve riskli. Başarılı olacağımızı umuyoruz.” dedi.

dunyahalleri'nin Bloomberg'ten aktardığına göre yapılan anlaşma, SoftBank’in Suudi Arabistan’la olan bağlarını kuvvetlendiriyor ve prensin ülke ekonomisini çeşitlendirme çabalarına katkı sağlıyor. SoftBank’in önümüzdeki 3-4 yıl boyunca Suudi Arabistan’a 25 milyar Dolar kadar yatırım yapmayı planladığı söyleniyor. Bu durum, krallığın ekonomisini petrolden başka yönlere doğru çekmeyi amaçlayan Prens Muhammed için büyük bir destek olacak.

Haberin Devamı