Gündem Suudi Başsavcı yedi içti gitti

Suudi Başsavcı yedi içti gitti

Paylaş
Suudi Başsavcı yedi içti gitti

Cemal Kaşıkçı (60), 2 Ekim’de girdiği Başkonsoloslukta Prens Selman’ın 15 kişilik timi tarafından infaz edilmişti. İlk günden itibaren yalan beyanlarda bulunan Suudi yönetiminin İstanbul’a gönderdiği başsavcı da, hiçbir soruyu yanıtlamadan bolca lokum ve kuruyemiş alıp dün gitti. Bu pervasızlık üzerine İstanbul Başsavcılığı şu açıklamayı yaptı: “Üzgünüz ki, işbirliği çabalarımız sonuçsuz kaldı. Bu yüzden açıklamak zorundayız ki, Kaşıkçı boğuldu, konsoloslukta da parçalandı”

Suudi Başsavcı ‘İstanbul gezisi’ni tamamladıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kamuoyuna bir açıklama yaptı. Açıklamada gazeteci Kaşıkçı’nın nasıl öldürüldüğü de açıkca ilan edildi. Açıklama özetle şöyle: “İki ziyaretinde de, şüphelilerin Türkiye’de yargılanması için iadeleri tekrar istenmiştir. Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğu sorulmuştur.

Haberin Devamı

Kendi soruşturmalarında tespit ettikleri bir bulgu olup olmadığı sorulmuştur. Bir Suudi yetkilinin, cesedi verdiklerini ileri sürdüğü ‘yerli işbirlikçi’ sorulmuştur. Sorular yazılı olarak da iletilmiştir. Suudi heyet 31 Ekim’de gönderdiği yanıtta; İstanbul Başsavcısı ve beraberindeki heyeti soruşturma kapsamında elde edilen delillerle birlikte Suudi Arabistan’a davet etmiştir. Cesedin nerede olduğuna dair bilgi vermemiştir. ‘Yerli işbirlikçi gibi bir beyanımız yoktur’ demişlerdir. ‘Öldürme eyleminin planlı olup olmayacağı sorgular sonrasında anlaşılacaktır’ diye yanıt vermişlerdir.”

TÜM ÇABALARIMIZ SONUÇSUZ KALDI

İstanbul Başsavcılığı “Gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen görüşmelerden sonuç elde edilememiştir. Bu yüzden aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması zorunludur” diyerek şu ürpertici gerçekleri anlattı: “Kaşıkçı daha önce yapılan planlama doğrultusunda başkonsolosluğa girer girmez boğularak öldürülmüştür. Kaşıkçı’nın cesedi yine önceden yapılan planlama doğrultusunda parçalanarak yok edilmiştir.”

Haberin Devamı

VAHŞİ İŞLEM 20 DAKİKA SÜRDÜ

Elde edilen bilgilere göre; Cemal Kaşıkçı 2 Ekim’de konsolos Muhamed Uteybi’nin odasına girer girmez boğularak öldürüldü. Bu sırada odadaki infaz timinden biri, boğan kişiye “Poşeti iyice sık, iyice sık” diye bağırıyor. Kaşıkçı 7 dakika mücadele veriyor. Ölünce, infaz timindeki Suudi Adli Tıp’ın başında bulunan Muhammed Al Tubaigy “Çok uzunmuş ama hakkından gelirim” diyor. Etrafındakilere bu süreçte müzik dinlemelerini tavsiye ediyor. Bu vahşi işlem 20 dakika sürüyor. Sonra parçalar poşetlere konuluyor. Daha sonra 5 ayrı bavula konuluyor. Cesedi binadan bavullarla çıkarıyorlar.