Gündem Suudi Konsolosluğu'ndaki incelemeler sona erdi

Suudi Konsolosluğu'ndaki incelemeler sona erdi

Paylaş
Suudi Konsolosluğu'ndaki incelemeler sona erdi

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan uzman ekiplerin konsolosluğun içinde, çatısında ve bahçesindeki çalışmaları 9 saat sürdü. İncelemeler sabah saat 04.30'da tamamlandı.

Amerikan Washington Post gazetesi yazarı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubu, Başkonsolosluk'taki incelemelerini sabaha karşı tamamladı.

Haberin Devamı

İstanbul Levent'teki Başkonsolosluk binasında 9 saat boyunca araştırma yapan uzman ekipler, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu'nun odası olduğu öne sürülen odada inceleme yaparak fotoğraf çekti.

Öte yandan, Kaşıkçı'nın arkadaşı olduğunu söyleyen bir kadın ve erkek, konsolosluğun arka sokağındaki polis bariyerlerinin üzerine bir demet çiçek bıraktı.

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısı bulunurken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personel de ekipte yer aldı.

BAZI NUMUNELER TEMİZLİK ARAÇLARIYLA ÇIKARILDI

Binada yapılan incelemeler sonucunda toplanan numuneler 2 temizlik kamyonetine yüklendi. Kamyonetteki numunelerin üzeri mavi bir branda ile kapatıldı. Toplanan numuneler polis eskortunda konsolosluktan götürüldü.

Haberin Devamı

İncelemeler sırasında mavi ışık yöntemi de kullanıldı.

ABD BASININDAN FLAŞ İDDİA

Amerikan televizyonu CNN ,Cemal Kaşıkçı’nın sorgulama sırasında yanlış giden bir durum nedeniyle öldüğünü iddia etti.


MAVİ IŞIK YÖNTEMİ NEDİR?

Mavi ışık yöntemi modern “olay yeri inceleme” yöntemlerinden biri olarak bütün dünyada kullanılıyor. Luminol adı verilen madde herhangi bir yüzeye püskürtüldüğünde, bu yüzdeki kan izi ve kalıntılarıyla tepkimeye giriyor. Tepkime sonucunda ise mavi-yeşil renkte bir ışık saçıyor. Böylece gözle görülemeyecek kan izleri tespit edilebiliyor.

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısı bulunurken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personel de ekipte yer alıyor.