Ekonomi SUV araçlara talep giderek artıyor

SUV araçlara talep giderek artıyor

Paylaş
SUV araçlara talep giderek artıyor

Otomotiv firmalarının rekabetinde Türkiye'de yeni bir cephe açan, cipten küçük otomobilden büyük ve geniş SUV araçlara talep giderek artıyor

SUV tipi araçlar, Türkiye’de otomotiv firmalarının rekabetinde yeni bir cephe açtı. Cipten küçük otomobilden büyük ve geniş bu araçlar, kullanıcıya sağladığı prestij ve vergi avantajıyla ilgi odağı oluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de özellikle şehir trafiğinde, İngilizce adı Sport Utility Vehicle (SUV) olan taşıtların sayısı her geçen gün biraz daha artıyor.

Bu araçlar yıllardır Türkiye’de satılıyordu ancak son dönemde satışları, 1800 cc silindir hacmi üzerindeki araçlarda vergilerin yükseltilmesiyle daha da arttı.
1400 cc’den başlayan motor hacimlerine rağmen son yıllarda daha da gelişen, düşük silindir hacmiyle yüksek güç üreten ileri teknoloji ürünü motorlar da SUV araçlara ilgiyi artıran önemli etkenlerden biri oldu. Çoğu yüksek vergi sınırının başladığı 1800 cc’nin altında motor hacmine sahip olan SUV’lar, sadece 6 ayda bile en yakın vergi dilimindeki araca göre yaklaşık 300 liralık avantaj sağlıyor.

Türkiye pazarındaki çok sayıda firmanın kıyasıya rekabetinde yeni bir cephe açan SUV araçlar, sağladıkları konfor ve cip görünümüyle kullanıcıya sağladığı prestij de öne çıkan diğer artıları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

SUV araçların fiyatları ise 100 bin liradan başlayan cip fiyatlarına göre oldukça makul... Bu araçlar, 48 bin liradan başlayan fiyatlarla tüketiciye sunuluyor.
SUV segmentinde Türkiye piyasasında ön plana çıkan otomobil marka ve modellerinin başlangıç fiyatları ise şöyle: MARKA MODEL Başlangıç fiyatı (TL) Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Fun 58.000 Nissan Qashqai 1.5 dci Visia 51.340 Hyundai ix35 1.6 56.800 Skoda Yeti 1.4 TSI Aktive 48.000 Mitsubishi ASX 60.900

Murat Aslan - AA