Gündem Tabancalar kurusıkı çıktı

Tabancalar kurusıkı çıktı

Paylaş
Tabancalar kurusıkı çıktı

Beyoğlu'nda DTP'li eylemcileri silahla kovalayan ve gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı. Tabancaların kurusıkı olduğu ortya çıktı

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması protesto amacıyla dün Beyoğlu'nda bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının ev, işyeri ve otomobillere taş ve molotofkokteyli atmalarına tepki göstererek silah çeken S. Ü., T.G. ve S.Z. gözaltına alındı. Dün akşam saatlerinde gözaltına alındığı belirlenen 3 kişinin üzerinde yapılan aramalarda 2 adet silah çıktı. T.G ve S.Z. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Selçuk Ü., T.G, ve S.Z.,'nin kullandığı tabancalar kurusıkı çıktı.


GÖSTERİLERDE SİLAH ÇEKTİLER


Beyoğlu İlçe Emniyet ile Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olaydan sonra Selçuk Ü., T.G. ve S.Z.'i yakaladı. Selçuk Ü., T.G. ve S.Z.'nin kullandığı iki tabancaya da el konuldu. Browning ve Voltran Kontak markalı kurusıkı tabancılar incelenmek üzere kriminal laboravutarına gönderildi. Üçüncü tabancanın ne olduğu ise anlaşılamadı. Polise göre, ya üçüncü tabanca bulunamadı, ya da bir tabancayı iki kişi ortak kullandı.

Haberin Devamı

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı üç şüpheli hakkında da “Korku ve panik yaratacak şekilde ateşli silah” kullanma suçlaması ile soruşturma açtı. Savcılık polise, Selçuk Ü., T.G. ve S.Z. ifadelerinin alınmasını ve sonra serbest bırakılması talimatı verdi. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği ekipleri işlemleri tamamlanan üç şüpheliyi serbest bıraktı.

KAÇAK ELEKTRİKTEN ARANMASI ÇIKTI

Ancak Selçuk Ü.'nün kaçak elektrik kullanımı yüzünden açılan bir dosyadan aranma kaydı olduğu ortaya çıktı. Polis T.G. ile S.Z.'yi serbest bıraktı. Selçuk Ü. ise Beyoğlu Cumhuriyet Başavcılığı'na sevkedildi. Selçuk Ü.'nün bir yakını, “Niye biz deşifre edildik. Niye yüzlerimiz gösterildi. Bir mahalle niye hedef ediliyor? Teröristlerin yüzleri kapalı bizim yüzlerimiz niye açık veriliyor” dedi. Selçuk Ü. sevk edildiği nöbetçi mahkemede ifadesini alındıktan sonra serbest kaldı.

Haberin Devamı

YARALI ADLİYEYE ÇIKARILDI

PKK yandaşı grubun dün öğle saatlerinde Tarlabaşı'ndaki Kalyoncukulluk Caddesi, Dilbaz Sokak üzerindeki işyerlerini taşlaması ve park halindeki 8 otomobile zarar vermesi üzerine çevre sakinlerinin satır, döner bıçakları ve beyzbol sopalarıyla karşılık vermesi üzerine büyüyen olaylarda yaralandığı ileri sürülen Şevket Arslan'ın kendi imkanları ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiği belirlendi.
Sağ bacağının baldırından yaralanan Şevket Arslan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şevket Arslan'ın sıyrık şeklindeki yarasının nasıl oluştuğu, neyle ve nasıl yaralandığı henüz belirlenemedi. DTP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın açıklamasına katıldığı ileri sürülen Şevket Arslan, bugün, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
Olaylara karıştığı öne sürülen Nuredin Doğan'ın da savcılığa çıkarılacağı belirtildi. Polis, Şevket Arslan'ın yaralanmasıyla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldığını belirtti.

Mustafa ÖZDABAK-Ramis Hepcan-Haluk ATALAY-İSTANBUL, (DHA)