Türkiye (Son Dakika) Taciz davasında bayıltan tahliye

Taciz davasında bayıltan tahliye

Paylaş
Taciz davasında bayıltan tahliye

Bursa'da çocukluğundan beri kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia ettiği amcasının oğlunun tahliye edildiğini öğrenen 18 yaşındaki H.A, adliyede bayıldı

Merkez Yıldırım ilçesinde oturan H.A., üç ay önce, "Artık dayanamıyorum" diyerek, kuzeni 27 yaşındaki Kadir A.’nın, 13 yıldır kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

Kızın ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Kadir A. tutuklanarak cezaevine konuldu. Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada hakkında, ’Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiye hürriyetinden yoksun kılmak’ ve ’Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından toplam 12 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Kadir A.’nın yargılanmasına devam edildi.

Çıktığı ikinci duruşmada yöneltilen suçlamayı bir kez daha kabul etmeyen sanık, "Hakim bey suçsuzum. Böyle bir iftirayı bana neden atıyor, bilmiyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Kadir A.’nın tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi. Tahliye kararını duyan H.A. ise adliye koridorunda bayıldı.

112 Acil Servis ekibi ve çalışanların yardımıyla Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan H.A. burada yapılan sakinleştirici iğne ile kendine geldi. Bir süre gözetim altında tutulan H.A., taburcu edildi.

Selahattin BUDAKOĞLU/DHA

Haberin Devamı