Gündem 'Taciz değil, fotoğraf kavgası'

'Taciz değil, fotoğraf kavgası'

Paylaş
'Taciz değil, fotoğraf kavgası'

Köprülü Kanyon'da rafting yaparken taciz edilip dayak yediklerini söyleyen Ruslara, firmanın sahibinden yanıt: Alkollüydüler. Gruptan kopup fotoğraf çekiyorlardı

Antalya Köprülü Kanyon’daki rafting firmasının sahibi Şefik Kaya, Rus çiftin rafting sırasında taciz edilip, dayak yedikleri yönündeki iddialarını katıldığı Rus RTR Televizyonu’nun canlı yayınında yanıtladı. Kaya, "Olay taciz değil fotoğraf kavgası" dedi.

Haberin Devamı

Olay, Manavgat’ın Beşkonak Beldesi’nde bulunan dünyaca ünlü Köprülü Kanyon rafting merkezinde meydana geldi. Rus işadamı 28 yaşındaki Aleksandr Ushnikov ile avukat eşi 25 yaşındaki Alena Ushnikova, tatil için geldikleri Antalya’da rafting yapmak istedi. Bir rafting firması görevlileri tarafından otellerinden alınan Rus çift, Köprülü Kanyon’a götürüldü. 2 kişilik kanoya binen Ushnikov çifti, iddiaya göre zaman zaman diğer kanolardaki kişiler tarafından taciz edildi.

Kanodan kürek zoru ile düşürülen Aleksandr Ushnikov dalgalarla boğuşurken, kanoda kalan eşi diğer kanodaki kişiler tarafından yine taciz edildi. Yüzerek eşinin bulunduğu bölgeye gelen Aleksandr Ushnikov, tacizciler tarafından dövüldü. Çevreden yetişen diğer gruplar tarafından engellenen saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken jandarma ekibi Rus çiftin şikayetini dinledi.


Firmanın sahibi Şefik Kaya iddiaları yanıtladı

Haberin Devamı

Uchnikov çifti, Rusya’nın Antalya Konsolosluğu’na başvurup, şikayetçi oldu. Alena Ushnikova, "Eşim tekneden düşünce ekip başı benim yanıma geldi. Eşim döndüğünde bir anda 15 kişi oldular ve saldırmaya başladılar. Taşlarla saldırıyor, öldürmek için vuruyorlardı. Ellerinden zor kurtulduk" diye konuştu.

Manavgat Jandarma Komutanlığı’nın başlattığı soruşturma devam ederken, Rus çift ülkelerine döndü.

Rus çifte rafting yaptıran firmanın sahibi Şefik Kaya, dün akşam Rus RTR Televizyonu’nun programına katıldı ve o gün yaşananları anlattı. Yayın sonrası DHA’nın da sorularını yanıtlayan Kaya, 11 yıldır rafting işi yaptığını ve 150 bin kişiye hizmet verdiğini söyledi. 1992 yılından beri bölgeye Rus turistlerin geldiğini anlatan Kaya, olayın yaşandığı gün 40 kişilik Rus grubun raftinge çıktığını anlattı. Grubun küçük ve büyük botlarla ırmaktan yola çıktığını söyleyen Şefik Kaya, yaşananları şöyle anlattı:

'FOTOĞRAF MAKİNELERİNİ BİLE ALMADIK'

"Bu Rus çift küçük botları tercih etti. Rehberler eşliğinde ırmağa bıraktık. Turun ortalarında devamlı gruptan ayrılıp farklı yerlere gidiyor ve fotoğraf çekiyorlardı. Alkollüydüler. Tur öncesi fotoğraf makinelerini alırız. Ancak bu gruptakilerinkini iyi niyetten dolayı almadık. Gruptan ayrı hareket ediyor, kendi fotoğraflarını çekiyorlardı. Biz fotoğraflarını çektiğimiz müşterilerimize tanesini 5 dolardan satıyoruz. Sonuçta ticaret yapıyoruz. Firmanın kazancı burada. Bu müşteri herkesin fotoğrafını çektiğini, istenildiği takdirde onlara bedava olarak mail atabileceğini söyledi. Rehberimiz tarafından uyarılan Rus turist, yumruk atıyor. Görevli yere düşünce diğer görevlinin iki arkadaşı gelince arbede çıkıyor. Arbededen sonra tatsız olaylar yaşandı, biz de jandarma çağırdık."

Haberin Devamı

Kaya, Rus çifte hastanede gereken yardımı yaptığını, tacizin asla söz konusu olmadığını söyledi. Kaya, bu olayın Rus medyasında yansımasının ardından kendisiyle çalışan bir acentasının sözleşmeyi iptal ettiğini belirterek, "Bu firmanın turları iptal etmesinden dolayı bir yıllık zararım 70 bin ile 100 bin dolar civarında" dedi.

Haberin Devamı

Ahmet İSTEK/ANTALYA, (DHA)