Gündem Tacizle suçlanan imama linç girişimi

Tacizle suçlanan imama linç girişimi

Paylaş
Tacizle suçlanan imama linç girişimi

Kuran Kursu'na giden 13 yaşındaki kız olayı açıklayınca mahalleli ayaklandı, imam kendini camiye kilitledi

Antakya'nın Narlıca Beldesi’nde 43 yaşındaki imam Şerif T., görev yaptığı camideki Kuran Kursu’na gelen kız öğrenci 13 yaşındaki Çiğdem G.’ye sarkıntılık ettiği ve tacizde bulunduğu iddiasıyla mahalle sakinlerince linç edilmek istendi. İkisi kız, dört çocuk babası imam Şerif T., kendini camiye kilitleyerek linçten kurtuldu. Mahalle halkının lojmanını da taşladığı imam, gelen polis ekibi tarafından yoğun güvenlik önlemi altında emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

'SEVGİ MESAJLARI'

Yolağzı Mahallesi Cami Kuran Kursu’na giden Çiğdem G., imam Ş.T.’nin ders sonrasında kendisini camideki imam odasına çağırıp cinsel tacizde bulunduğunu, cep telefonuna sevgi sözcükleri içeren mesajlar gönderdiğini ileri sürerek mahalle muhtarı Sercemil Yar’a anlattı. Muhtar Sercemil Yar, Çiğdem G.'nin verdiği sim kartından bu mesajları okuyunca, beldedeki diğer muhtarları, belediye meclisi üyeleri, zabıta amiri, imamlar ve bazı mahalle sakinlerini durumdan haberdar etti.

EVLENMEK İSTEMİŞ!

Muhtar Sercemil Yar ve yanındakiler bu kez Çiğdem G.’ye, cep telefonundan imam Şerif T.’yi aramasını istedi. Kız öğrenci Çiğdem G. kontörü olmayan ödemeli aradığı imam Şerif T. çağrıyı cevaplayarak konuştu. İmam Şerif T., tacizinden şikayet eden öğrencisi Çiğdem G.’ye sevgi sözcüklerini tekrarlayıp, evlenmek istediğini söyledi ve camideki odasına çağırdı. Bu görüşmeyi muhtar Sercemil Yar ve yanındakiler dinleyip kaydetti.

Haberin Devamı

'ŞEYTANA UYDUM'

Muhtarlığa çağrılan imam Şerif T.’ye öğrenci Çiğdem G.'yi neden taciz ettiği soruldu. İddiaları kabul etmeyen imam Şerif T., cep telefonu mesajları ve Çiğdem G. ile son yaptığı görüşmenin kaydedildiği söylenince de “Şeytana uydum” diyerek af diledi. Bu sırada gelen mahallenin gençleri imam Şerif T.’ye saldırdı. Linç edilmek istenen imam Şerif T. öfkeli kalabalığın elinden kurtulup, muhtarlığa 50 metre uzaklıktaki camiye kaçarak, kendini kilitledi. Kalabalık, cami yanında bulunan Şerif T.’nin oturduğu lojmanı da taş yağmuruna tuttu.

GÖREVDEN ALINDI, AİLESİ LOJMANI TERK ETTİ

Olay yerine gelen polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri altında imam Şerif T.’yi kendini kilitlediği camiden alıp, Antakya Vilayet Polis Karakolu’na götürdü. Karakolda bir süre bekletilen imam Şerif T.Antakya Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadesi alınmak üzere yeniden karakola getirildi. Polis, iddialar üzerine tacize uğradığını söyleyen kız öğrenci Çiğdem G. ile olaya karışan mahalle sakinlerinin ifadesine başvurdu. Kız öğrenci ile imamın telefon konuşmasının kaydına el konuldu.

Haberin Devamı

Linç girişimine sahne olan Yolağzı Mahallesi Cami önünde polis güvenlik önlemi alırken, Antakya Müftülüğü tacizle suçlanan imam Şerif T.’yi görevden aldı. İmamın ailesi de kaldığı lojmanı terketti.

Mehmet EZER/ANTAKYA(Hatay), (DHA)