Yemek Tahıllı simit tarifi: Tahıllı simit nasıl yapılır?

Tahıllı simit tarifi: Tahıllı simit nasıl yapılır?

Paylaş
Tahıllı simit tarifi: Tahıllı simit nasıl yapılır?

Simit Türk toplumuyla özdeşmiş bir lezzettir. Tahıllı ürünleri sevenler ve susam tüketmek istemeyenler için alternatif bir lezzet olan tahıllı simit tarifi hem pratik hemde çok lezzetlidir. Eğer tahıllı simit tarifi arıyorsanız "tahıllı simit tarifi, tahıllı simit nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Simit severlerin kilo almamak için simit tüketmemesine son verecek olan tahıllı simit tarifini rahatlıkla evde yapabilirsiniz. Evde yapmak için "tahıllı simit tarifi, tahıllı simit nasıl yapılır" arıyorsanız detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Tahıllı simit tarifi

Tahıllı simit malzemeleri

- 2, 5 su bardağı tam buğday unu

- 1/2 su bardağı ılık süt

- 1 tatlı kaşığı bal

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı maya

Tahıllı simit üzeri için

- 1 çorba kaşığı keçiboynuzu özü

- 1/2 çay bardağı ılık su

- Keten tohumu veya chia tohumu

- Ay çekirdeği içi

Tahıllı simit yapılışı

Karıştırma kabına unu ekleyelim ve ortasında delik açalım. Delik bölümüne ılık sütü, balı ve mayayı ekleyip aktif hale getirelim. Unun üzerine tuz ekleyip iyice yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 40 dakika kenarda bekletelim ve mayalanmasını sağlayalım. Mayalanma süresi bitiminde hamurdan parçalar kopartıp simit şeklini verelim. Bir tabakta keçiboynuzu özünü suyla karıştırarak kıvamını açalım ve elimizde hazırladığımız simitleri bu karışıma batıralım. Daha sonra çekirdek ve keten tohumlu karışıma simiti batırıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsinin içine alalım.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 12 - 18 dakika pişirelim.

Haberin Devamı