Spor Tahkim Kurulu Mahmut Tekdemir kararını verdi

Tahkim Kurulu Mahmut Tekdemir kararını verdi

Paylaş
Tahkim Kurulu Mahmut Tekdemir kararını verdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) İstanbul Başakşehirli futbolcu Mahmut Tekdemir'e verdiği 2 maçlık cezanın 1 maçını, 1 yıl süreyle erteledi.

TFF Tahkim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Ümraniyespor maçında kırmızı kart gören Mahmut Tekdemir’in aldığı 2 maçlık cezaya yapılan itiraz reddedildi. Ancak yaptırımın ertelenmesi talebi kabul edilerek, 2 maçlık cezanın 1 maçının, 1 yıl süreyle ertelenmesine karar verildi.

Tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen lacivert-turunculu futbolcu, Beşiktaş ile oynanan Spor Toto Süper Lig maçında forma giymemiş ve iki maçlık cezasının ilkini çekmişti.

Kurul, Bursaspor Kulübü’nün PFDK’nın verdiği 150 bin lira para cezasına yaptığı itirazı reddetti.

Cizrespor’un cezası

Bölgesel Amatör Lig takımlarından Cizrespor’un, PFDK tarafından Göztepe maçında taraftarlarının "ideolojik propaganda" yaptığı gerekçesiyle verdiği 3 maçı tarafsız sahada seyircisiz oynama ve 2 bin 500 lira para cezasına itirazını kısmen kabul edildi, ceza 2 bin 500 lira para cezası ve 3 maçı kendi sahasında seyircisiz oynama şeklinde düzeltilerek onandı.

Cizrespor’un, taraftarlarının sebep olduğu saha olayları nedeniyle verilen 1 maçı sahasında seyircisiz oynama cezasına itirazı ise reddedildi.

Kurul, ayrıca TFF Hukuk Müşavirliği’nin, Cizrespor Kulübü taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK’ca verilen cezanın arttırılması yönündeki talebi de reddetti.

Erkan Güven’in cezası onandı

Kurul, Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup’a sosyal medya hesabından hakaret içeren ifadeler kullanan bölgesel yardımcı hakem Erkan Güven’in hakemlik lisansının iptaline yaptığı itirazı da reddetti.
Erkan Güven, Beşiktaş ile Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor maçından sonra sosyal medya hesabından Oğuzhan Özyakup hakkında hakaret içeren mesajlar yazmış, AFDK da Güven’in Merkez Hakem Kurulu talimatına aykırı eylemi nedeniyle hakemlik lisansını iptaline karar vermişti.

Bu arada, Çine Madransporlu futbolcu Mustafa Kara’nın 3 maç men ve bin 500 lira cezası, 2 maç men ve bin lira şeklinde düzeltilerek onandı.

AA

Haberin Devamı