Spor Tahliye kararı verilen 8 kişi Metris'ten ayrıldı

Tahliye kararı verilen 8 kişi Metris'ten ayrıldı

Paylaş
Tahliye kararı verilen 8 kişi Metris'ten ayrıldı

Cezaevi önünde toplanan Beşiktaşlı taraftarlar, Serdal Adalı,Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'e sevgi gösterilerinde bulundu

Kararın açıklanması ile birlikte Metris Cezaevi’ne koştular. "Futbolda şike" davasında, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 8 kişinin tahliyesine ilişkin kararının ardından, tahliye kararı verilen Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Asbaşkanı Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut, BJK Protokol Müdürü Ahmet Ateş, sözleşmesi fesh edilen Eskişehirspor sportif direktörü Ümit Karan, futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın ve Korcan Çelikay, cezaevinden çıktı.

Haberin Devamı

Tahliye kararı verilen 8 kişi saat 21.00 sıralarında tek tek cezaevinden araçlarla çıkmaya başladı. İlk çıkan isim kaleci Korcan Çelikay olurken, Tayfur Havutçu eşi ve yakınlarıyla birlikte cezaevinden ayrıldı.

>> HAVUTÇU: TAHLİYE OLDUĞUM VE EVİME GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM
KARARLA BİRLİKTE METRİS’E KOŞTULAR

Tutuklu bulunan isimlerin yakınları ve avukatları ile Beşiktaşlı taraftarlar kararın açıklanmasının ardından Metris Cezaevi önünde toplanmaya başladı. Uzun süre cezaevinin önünde bekleyen taraftarlar, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş lehine tezahüratta bulundu. Bu sırada Beşiktaşlı futbolcular Rüştü Reçber ve İbrahim Toraman ile Tayfur Havutçu’nun eşi Neslihan Havutçu ve tahliye olan diğer isimlerin aileleri ve yakınları da cezaevine geldiler.

YAKINLARIYLA HASRET GİDERDİLER


Teknik direktör Havutçu’nun çıkış kapısına doğru yürüdüğünü gören Beşiktaş’a gönül veren taraftarlar tezahüratlarını arttırdı. Taraftarlarının sevgi gösterilerine Havutçu el sallayarak karşılık verdi. Başka bir kapıdan çıkan Serdar Adalı ise, Havutçu’nun yanına gelerek kısa bir süre ayaküstü görüştü. Tahliye edilen 8 kişi yakınlarıyla sarılarak uzun süre hasret giderdi.

Haberin Devamı

>> ŞİMDİ TOP PFDK'DA
YOĞUN İLGİ NEDENİYLE CEZAEVİNDEN AYRILMAKTA ZORLANDILAR

Tahliyelerin ardından otoparkta araçlara bindirilen 8 kişi, taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle cezaevinden ayrılmakta zorluk çekti. Taraftarların önünü kestiği araç içindeki Havutçu ise aracın üstündeki açık bölümden dışarıya çıkarak taraftarları selamladı. Polisin güvenlik önlemi aldığı gözlenirken, taraftarların arasından sıyrılan araçlar yollarına devam etti.

Sefa KIDIK-Taner YENER-Çağatay KENARLI-/İSTANBUL, (DHA)