Bilim - Teknoloji Tahtın yeni sahibi kim olacak
Paylaş
Tahtın yeni sahibi kim olacak

Ballmer'ın ardından Microsoft'un 1 numarası olmaya aday 5 önemli isim, haberimizde...

Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, oldukça kötü giden Windows 8 satışlarının ardından artık nihayet teknoloji piyasasında eski mantıkla iş yapmanın çok mümkün olmadığını görüp şirketi daha genç ve dinamik bir CEO'ya teslim etmesi gerektiğini kabullenerek, emekli olmaya karar vermişti.

Haberin Devamı

Yerine ise kimin geleceği belli değildi. Hatta Ballmer'ın bir yönetim kurulu üyesine attığı mesaj yanlışlıkla tüm şirket çalışanlarına gidince, aradıkları adayın medyanın çok seveceği dramatik bir öyküye sahip, sahnede güzel duracak, Microsoft vitrinine yakışacak biri olduğu anlaşılmıştı.

Görünen o ki, Microsoft bu özelliklere sahip iki adayı belirlemiş görünüyor. Biri, Microsoft'un hissedarı ve Nokia'nın eski başkanı, aynı zamanda Nokia'yı Microsoft'a satan kişi olarak tarihe geçen Setephen Elop. Diğeri Ford'un şu anki başkanı Allan Mulally. Diğer bir güçlü aday ise, adı çok fazla telaffuz edilmese de Skype'ın eski CEO'su Tony Bates. Ayrıca, Microsoft'un 90'lardaki üç numaralı adamı olan Paul Maritz de adaylar arasında. (Birinci Bill Gates, ikinci Steve Ballmer idi...)

Haberin Devamı

Son aday ise eBay'ın şu andaki CEO'su olan John Donahoe. Adayların seçimi için Bill Gates'in bir kurul oluşturduğu ve buradaki mekanizmayı denetlemesi ve seçim sürecini yönetmesi için de Bill Gates'in kurduğu bir teknoloji yatırım şirketi olan Silver Lake'ın başkanını göreve getirdiği konuşuluyor.

Bakalım yarıştan kim birinci çıkacak?

Resimlerle: Dev şirketlerin CEO'ları nasıl giyiniyor?

Kaynak: CHIP Online