Türkiye (Son Dakika) Taksici fark etti... Elindeki kıldan yakayı ele verdi!

Taksici fark etti... Elindeki kıldan yakayı ele verdi!

Paylaş
Taksici fark etti... Elindeki kıldan yakayı ele verdi!

Diyarbakır'da üzerinde çarşaf, elinde kurusıkı tabancayla girdiği markette çalışanları tartaklayıp 15 bin lirayla kaçan Tayfun S., bindiği taksinin şoförünün dikkati sayesinde kısa sürede yakalandı. Taksici, parayı uzatan çarşaflı müşterinin elindeki kılları görünce onun erkek olduğunu anladı ve polise ihbarda bulundu. Yakalanan Tayfun S.’nin, parayla caddede kaçma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Huzurevleri Mahallesi’ndeki bir zincir marketin şubesi, pazar akşamı çarşaflı ve silahlı soyguncu tarafından soyuldu. Marketteki çalışanları kurusıkı tabancayla tehdit ederek tartaklayıp kasadaki 15 bin lirayla kaçan soyguncuyu, taksicinin dikkatinin yakalattığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kendisini kamufle etmek için çarşaf giyen Tayfun S., taksiye binip sesini incelterek konuştu. Marketin yakınına gelen taksi şoförü, ücret almak için elini uzatan Tayfun S.’nin kolundaki kılları fark etti. Tayfun S.’den şüphelenen taksici, ’155 Polis İmdat’ hattını arayarak aracına çarşaflı bir kişinin bindiğini, para uzattığı sırada bu kişinin erkek olduğunu anladığı yönünde bulundu.

İhbarın ardından harekete geçen polis, MOBESE kameralarından Tayfun S.’nin yerini tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, taksicinin dikkati sayesinde Tayfun S.’yi olaydan 10 dakika sonra yakaladı.

DAHA ÖNCE MARKETTE ÇALIŞMIŞ

Gözaltına alınan Tayfun S.’nin aynı marketler zincirinin başka bir şubesinde 1 yıl çalıştığı ve marketin işleyişini iyi bildiği için soygun saatini kasadaki paranın sayım saatine getirdiği belirlendi. Tayfun S.’nin tercih ederek soygunu planladığı da belirlenirken çarşafla kaçma anları ise güvenlik kameralarına yansıdı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen Tayfun S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı