Gündem 'Taksim çok tehlikelidir' derken

'Taksim çok tehlikelidir' derken

Paylaş
'Taksim çok tehlikelidir' derken

Canlı bomba eyleminde bacağı kopma noktasına gelen Gülden Göngör'e babası tam o sırada 'Taksim çok tehlikeli bir yer' diye öğütte bulunuyormuş

Taksim'teki bombalı saldırıda yaralanan ve bacağı kopma noktasına gelen 24 yaşındaki Gülden Güngör hastane odasında konuştu. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir haftadır tedavi gören Güngör iki büyük ameliyat geçirdi.

Ameliyatlar sonunda bacağı kesilmekten kurtulan Güngör iki sonra taburcu olup ailesiyle birlikte yaşadığı Fransa'ya geri dönecek ve tedavisine orada devam edilecek.

Güngör, babasıyla birlikte Fransa'dan alışveriş için İstanbul'a geldiklerini ve hiç görmediği Taksim'i görmek için babasına ısrar ettiğini anlattı. Babasının kendisine Taksim burası, tehlikeli dediğini ve tam o sırada bombanın patladığını anlatan Güngör, kendisine yardım eden polislere teşekkür etti.

KUAFÖR MALZEMELERİ ALMAK İÇİN GELMİŞ

Fransa'da ailesiyle birlikte yaşayan ve Türkiye'ye kuaför malzemeleri almak için gelen genç kız dehşet dakikalarını anlattı. Babasıyla birlikte Taksim'e gelen ve alışveriş mağazalarını dolaşan Gülden Güngör Taksim Meydanı'nda yürürken babasıyla aralarında geçen diyalogları aktardı.

Güngör, babasının Taksim meydanının çok karışık bir yer olduğunu ve kendisini buraya getirmek istemediğini söylerken, “Ben Taksim'e ilk kez geldim, beni Taksim'e götürmek istemiyordu. 'Burası çok karışık burada her olay olabilir' dedi sonra patlama oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3587","3587","201011","3587-2.jpg");

Bariyerlerin yakınında olduklarını söyleyen genç kız “Daha sonra patlama oldu, ayağımı ben göremedim koptu sandım. Bombaya çok yakın olduğum için oldu. Fransa'dan gelmiştim babamla alışverişe gitmiştik. İki ameliyat geçirdim şimdi ayağım kurtuldu, şimdi iyiye gidiyor. Çarşamba günü Fransa'ya dönüyorum tedavim orada devam edecek. Ben iki senedir Türkiye'ye gelmedim annem gelirken inşallah bir şey olmaz demişti" dedi.

'ÜLKEM KAZANSIN DİYE...'

Bunu yaparken ellerine ne geçti, ne kazandılar insanları öldürerek mi bir şey kazanacaklar. Hiçbir zaman başarılı olamayacaklar başaramayacaklar benim ayağımı bile kopartamadılar" dedi. Bombacıyı gördüğünü söyleyen genç kız, “Bariyerin orada tartışıyorlardı canlı bombayı karşımdan geçerken gördüm bariyerlerde atlamaya çalışıyordu. Ülkemin kazanmasını istediğim için alışveriş malzemelerini buradan almak istedim" dedi.

Haberin Devamı

CANLI BOMBAYI ENGELLEYEN POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ

Gülden Güngör canlı bombayı engelleyen polis memuruna seslenerek, “Polis ağabeyime çok teşekkür ederim onun sayesinde buradayım kahraman polis ağabeye çok teşekkür ederim" dedi. Saldırı sonrası sol bacağı kopma noktasına gelen ve iki ameliyat geçiren Gülden Güngör sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Genç kızın annesi Ayşe Güngör kızının elini tutarak, “Hastaneye çok teşekkür ederim bizimle çok yakından ilgilendiler, çocuğumu kaybedebilirdim çok korktum. Olayı duyduğumda çok üzüldüm çok kötüydüm" dedi.

Ramazan ALMAÇAYIR / İSTANBUL - DHA