Gündem Taksim Gezi'de gazlı müdahale

Taksim Gezi'de gazlı müdahale

Paylaş
Taksim Gezi'de gazlı müdahale

Topçu Kışlası'nın yapılmasının planlandığı Gezi Parkı'na geceyarısı iş makineleri girdi ama eylemcilerin direnişi üzerine geri çekildi. Yıkımı 'parkımızı vermiyoruz' pankartları ile protesto eden gruba polis biber gazı ile müdahale etti

Taksim Meydanı yayalaştırma projesi çalışmaları kapsamında yıkımları engellemek isteyen gruba polis müdahale etti. Çevik Kuvvet ve zabıta yelekli sivillerin barikatı arkasında dozer çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9868","9868","201305","9868-0.jpg");

Bu sırada ağaçların kırılması ve su hattının patlaması tepkilere yol açtı. Aktivistler barikatın üzerine yürüdü. Yaşanan arbede sırasında, polis protestocuların üzerine gaz attı. Bir Çevik Kuvvet polisi de tek başına elinde gaz tüpü ile topluluğun arasında koşturup, rastgele gaz sıkmaya başladı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: YIKIM RUHSATSIZ

Tiyatrocu Orhan Aydın ile birlikte olay yerine gelen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, polis barikatına yürüdü. Çevik Kuvvet’in müdahalesine rağmen barikatı aşan Sırrı Süreyya Önder, dozerin yanına koştu. Bu sırada müdahale etmek isteyen polisler, amirleri tarafından engellendi,dozerin çalışması durdu. Sırrı Süreyya Önder kazı yapılan alana inerek bir süre bekledi.

'KEPÇENİN ALTINDA BEKLEYECEĞİM'

Haberin Devamı


Sırrı Süreyya Önder habercilere, "Biz burada bekleyeceğiz Ben kepçenin altında bekleyeceğim. Polis de bu bariyeri kaldıracak. Polisin gaz atacağı yer bu hukuksuz, kanunsuz, ruhsatsız, yıkım yapan bu özel şirket. Özel şirket yetkililerine zabıta yeleği giydiriyorlar. Burada milletvekillerine el kalkıyor. Onun haddi değil o eli kırarız biz. Özel şirket personeline zabıta gömleği giydirecekler. Öyle mi? Kanunuz, usulsüz" dedi.