Gündem Taksim'de canlı bomba saldırısı!

Taksim'de canlı bomba saldırısı!

Paylaş
Taksim'de canlı bomba saldırısı!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde saat 11.00 sıralarında bir canlı bomba saldırısı meydana geldi. Patlamada saldırganla birlikte 1'i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 36 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında 2'si çocuk 12 turist de bulunuyor

İstiklal Caddesi'nde Hükümet Konağı yakınlarında saat 11.00 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberine aldı.

Yaralıların 24'ü yabancı uyruklu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'ndaki terör saldırısında yaralananlardan 24'ünün yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Valiliğin, yabancı ülke te diye konuştu.

'Canlı bomba' şüphelisi için DNA örneği alındı

İstiklal Caddesi'ndeki intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin 33 yaşındaki Savaş Y. olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, Adana'da oturan babasından DNA eşleştirmesi için kan örnekleri alındı. Savaş Y.'nin Adana ve Mersin'deki HDP binalarına 18 Mayıs 2015'de bombalı saldırıları gerçekleştirmekten arandığı belirtildi.

İkinci DNA örneği Gaziantep'te Mehmet Ö.'nün babasından alındı


İstanbul’da, düzenlenen intihar saldırısını gerçekleştiren kişinin 24 yaşındaki Mehmet Ö. olma ihtimali üzerine Gaziantep’te yaşayan babasından DNA eşleştirmesi için örnek alındı. İstanbul’da meydana gelen intihar saldırısını gerçekleştiren canlı bomba teröristin kimliğini saptamaya yönelik çalışmalar devam ederken, polis patlama sonrası güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntülerden IŞİD’e katıldığı düşünülen ve ’terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak aranan Mehmet Ö. olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. İstanbul’dan gelen patlama öncesi canlı bombanın fotoğrafları IŞİD şüphelisi Mehmet Ö.’ün, Gaziantep’te yaşayan fabrika işçisi olan babasına gösterildi. Baba Ö. de net olmayan fotoğraftaki kişinin, uzun süredir kayıp olan Suriye’de olduğunu düşündükleri ancak bir süre önce İstanbul’da olduğunu haber veren oğluna benzediğini söyledi. Bunun üzerine DNA eşleştirmesi için Mehmet Öztürk’ün babasından DNA eşleştirmesi için kan, kıl ve tükürük örnekleri alınarak kriminal incelemeye gönderildi. Yapılacak eşleştirmenin ardından canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin Mehmet Ö. olup olmadığının netlik kazanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Yayın yasağı kaldırıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin soruşturma dosyası kapsamında yayın yasağını kaldırıldı.

Haberin Devamı

SALDIRI ANI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

DEMİR BİLYELER ÇEVREYE SAÇILDI

Görgü tanıklarının ifadesine göre patlamanın ardından çevreye demir bilye ve çiviler saçıldı.

Uzmanlara göre bu bombanın parça tesirli olduğunu gösteriyor.

Canlı bombanın bir turist kafilesini hedef aldığı ve asıl hedefine giderken infilak ettiği de iddialar arasında.

'BOMBAYI KORKUDAN ERKEN PATLATTI'

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise intihar bombacısının, farklı bir zamanda daha kalabalık bir yeri vurmayı planladığının altını çizdi. Yetkili, saldırganın üzerindeki bombayı “korkudan” erken patlattığını sözlerine ekledi.

Olay yerinde incelemelerde bulana İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada patlamanın bir canlı bomba saldırısından kaynaklandığını ve terörist dahil 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

'4 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK 37 KİŞİ YARALI'

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu saldırıdan yaklaşıkm iki saat sonra yaptığı açıklamada,

"4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu ana kadar 36 yaralı vatandaşımızdan 7'sinin durumu kritik. Yaralıların 12'si yabancı uyruklu." dedi.

Hayatını kaybedenlerden birinin çocuk, birinin ise İsrailli bir kadın olduğu öğrenildi.

İŞTE HASTANE HASTANE YARALI VE CAN KAYBI BİLGİSİ

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün saat 13.00 itibarı ile Başbakanlığa sunduğu belgeye göre, patlamanın ardından yaralıların sevk edildiği hastaneler, yaralı ve ölü sayıları şöyle:

'O HABERLER ASILSIZ'

Öte yandan Taksim'deki saldırının ardından sosyal medyada, Nişantaşı, Kadıköy ve Bayrampaşa'da da patlamalar olduğu yönünde haberler yayıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin haberlerin asılsız olduğunu duyurdu.

5 SAVCI SORUŞTURACAK

Patlamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Soruşturma için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Soruşturma Bürosu'nda görevli 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi.

Haberin Devamı

Görevli savcılar da patlama noktasında incelemelerde bulunurken olayda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin otopsi için Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği öğrenildi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42848","42848","201603","42848-437157.jpg","1", "0","İstiklal Caddesi patlama sonrası");

SALDIRIDAN 2 SAAT SONRA TAKSİM MEYDANI

CADDE YAYA TRAFİĞİNE AÇILDI

Saldırı sonrası güvenlik çemberine alınan ve giriş ve çıkışa kapatılan İstiklal Caddesi yaya trafiğine açıldı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42847","42847","201603","42847-437139.jpg","1", "0","Patlama sonrası İstiklal Caddesi"); startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42855","42855","201603","42855-437219.jpg","1", "0","İstanbul Valisi intihar saldırısı sonrası açıklamalarda bulundu"); startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42854","42854","201603","42854-437232.jpg","1", "0","İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm yollar kapatıldı"); startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42858","42858","201603","42858-437256.jpg","1", "0","Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 4 Vatandaşımız öldü, 36 yaralı var"); startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42864","42864","201603","42864-437328.jpg","1", "0","Taksim bombacısı kendisini böyle patlattı");

DHA