Gündem Taksim'de hortum dehşeti

Taksim'de hortum dehşeti

Paylaş
Taksim'de hortum dehşeti

İstanbul'da ortaya çıkan hortum Taksim'de bir binanın inşaat iskelesinin çökmesine neden oldu, 10 kişi yaralandı. Çökme anı kameralara saniye saniye yansıdı. Taksim'e çıkan yollar bir süre trafiğe kapandı

İstanbul'da öğleden sonra başlayan fırtına ve oluşan hortum, Taksim, Elmadağ’daki Şan Tiyatrosu’nun yerine yapılan 8 katlı AVM inşaatının 50 metrelik çelik iskelesini çökertti. 16:00 sıralarında meydana gelen olayda, iskeleden kopan parçalar Cumhuriyet Caddesi’nden geçen geçen 1’i taksi 2 otomobil, 1 cip ve 1 minibüsün üzerine üzerine düştü. Aralarında Lübnan ve Suriyeli turistlerin de bulunduğu yaklaşık 10 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer21463","21463","201409","21463-.jpg","1", "0","Fırtınada 3 dakikada bunlar oldu");

Kısa sürede olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. 10 yaşındaki bir Suriyeli çocuğun da aralarında olduğu yaralılara ilk müdahale yakındaki Surp Agop Hastanesi’nden yapıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri itfaiye, araçlarının ezilmesiyle yüzlerinden ve çeşitli yerlerinden yaralananlara müdahale etti, itfaiye ekipleri araçlarda kalanları dışarı çıkardı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer21461","21461","201409","21461-.jpg","1", "0","Göçük altında kalan küçük kız böyle kurtarıldı!");



YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Çevrede güvenlik önlemi alan , güvenlik çemberi oluşturdu. Cumhuriyet Caddesi her iki yönden trafiğe kapatıldı, itfaiye binadana düşme olasılığı bulunan iskele parçalarını toplamaya başladı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer21456","21456","201409","21456-187502.jpg","1", "0","İstanbul’da inşaat iskelesi çöktü!");

YOLUN ORTASINDAKİ ÇINAR AĞAÇLARI FACİAYI ENGELLEDİ

Bu arada, yolun ortasındaki çınar ağaçları yaralı sayısının artmasını engelledi. Çöken iskeleden kopan parçalar, Taksim altgeçidinin girişinden aşağıya kadar düştü.

Yanında eşi ile birlikte giderken kullandığı cipin üstüne iskele düşen Lübnanlı turist Mouhannad Moussa’nın ezilme ya da çarpmadan bir gözü şişti. Moussa. "Kırmızı ışık yandı beklerken bir anda üstümüze demir parçaları düştü. Çok korktuk. Ne olduğunu anlayamadık" dedi.

Taksici Erkan Balta da, aracında 2 müşterisi olduğunu belirterek, "Birden üstümüze birşeyler düştü. Enkaz altında kaldık" diye konuştu.

İstanbul’daki şiddetli rüzgarın etkisiyle Merter’de bir inşaat alanının koruma duvarı yola devrilirken, Sultangazi’de kurban satış çadırları yıkıldı. İstanbul’da öğleden sonra etkisini artıran fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Merter yan yolda devam eden bir inşaatın tahta ve demirlerden oluşan koruma duvarı, şiddetli rüzgar nedeniyle yolun üzerine düştü. Bir araç duvarın altında kalırken, olayda hasar meydana geldi.

Bu arada Beyoğlu, Sarıyer, Üsküdar, Beykoz, Şişli, Eyüp, Kadıköy ve Güngören’de fırtına nedeniyle çatıdan kiremit ve bacaların uçtuğu, ağaçların yerinden söküldüğü şeklinde gelen ihbarlar da iftfaiye ekiplerince değerlendiriliyor. Yola düşen ağaç dalları ve inşaat parçaları, trafiğin akışını olumsuz etkiliyor. -

KURBAN PAZARINDA ÇADIRLAR UÇTU

Sultangazi Belediyesi kurban satış ve kesim alanında kurulan çadırlar fırtınanın etkisiyle yıkılırken, bazı vatandaşlar da hafif yaralandı. Kastamonu’dan gelen hayvan satıcısı Nazım Hüseyin Baş, "Çadırlarımız fırtınadan uçtu, hayvanlarımız açıkta kaldı. Mağdur olduk. Bugün bu fırtınada satış olmadı" dedi. -

SAATTE 80 KİLOMETRE HIZLA ESİYOR

Fırtınanın hızı 80 km/saate ulaştı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, öğleden sonra İstanbul’da etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtınanın hızı, 80 kilometre/saate kadar ulaştı. Fırtınanın, gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Fırtına Merter'de de etkili oldu. Çatıları uçuran fırtına hasara yol açtı. E-5 karayolunda iskele araçların üstüne devrildi.


startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer21457","21457","201409","21457-187511.jpg","1", "0","Tahta levhalar arabaların üstüne uçtu");

HORTUM UYARILARI YAPILMIŞTI

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr Orhan Şen, Türkiye'nin, küresel iklim değişikliği nedeniyle artık 'yarı tropik iklim' sisteminde olduğunu belirterek "Aynı nedenle Türkiye'de mevsim değişimleri döneminde, afet şeklindeki yağışlar devam edecek. Aşırı yağışlar, kuraklık, fırtına, hortum, bu iklim değişikliğin sonuçlarındandır." demişti.