Türkiye (Son Dakika) Taksiyle 'mesai yapan' telefon dolandırıcısını şoförün dikkati yakalattı!

Taksiyle 'mesai yapan' telefon dolandırıcısını şoförün dikkati yakalattı!

Paylaş
Taksiyle 'mesai yapan' telefon dolandırıcısını şoförün dikkati yakalattı!

Kastamonu’da bir taksi şoförü, müşteri olarak aracına binen ve sürekli telefonda konuşarak adres adres gezip altın torbalarıyla dönen kişiyi araca kilitleyerek polise teslim etti

Kastamonu il merkezinde taksi şoförlüğü yapan Necdet Kürekçi, aracına müşteri olarak binen Sait A’nın telefonda konuşmasından ve farklı adreslere gidip elinde poşetle dönmesinden şüphelendi. Bu kişinin telefonla dolandırıcılık yaptığını anlayan Kürekçi, aracı ile polis merkezine gidip kapıları kilitledi ve şüphelinin çıkmasına izin vermedi.


150 BİN LİRALIK ALTIN VE PARA


Kürekçi’nin haber vermesi üzerine polis tarafından gözaltına alınan Sait A’nın üzerinde ve çantalarında yapılan aramada, telefonla dolandırıcılıktan elde edildiği değerlendirilen toplam 150 bin liralık altın ile para ele geçirildi. aksicinin yakalattığı 32 yaşındaki Sait A.’nın, kentte 5 kişiyi dolandıran şebekede kuryelik yaptığı ortaya çıktı.

HER GİTTİĞİ YERDEN POŞETLE DÖNDÜ


Terminal Taksi Durağı’nda çalışan Necdet Kürekçi, otogarda otobüsten inerek aracına binen müşterisini önce bir köye, ardından başka bir köye, sonra da kent merkezinde 3 farklı adrese götürdü. Kürekçi, her gittiği yerde elinde poşetle dönen ve sürekli telefonda konuşan kişinin hareketlerinden şüphelendi. Kürekçi, en son kendisini Çankırı’ya götürmesi için para teklif eden müşterisine, "Gaz yok ağabey, gaz alayım önce" diyerek akaryakıt istasyonuna gitme bahanesiyle Şehit Polis Recep Şahin Polis Merkezi’ne gitti. Karakolun önünde taksiden inen ve kapıları kilitleyen Kürekçi, polise durumu anlattı.



GAZ ALMA BAHANESİYLE KARAKOLA ÇEKTİ


Taksici sürücüsü Necdet Kürekçi, aracına binen kişinin tavırlarından ve konuşmalarından şüphelendiğini söyleyerek, "Önce bir köye gittik. Sonra başka bir köye ve bir kaç adrese daha. En son geldiğimiz yerde biraz şüphelendim. Dolaşıyordu apartman arasında falan. Akabinde elinde bir poşetle geldi. Sürekli telefonda konuşuyordu. Konuyu anladım. Sonra Çankırı’ya götürmem için güzel para teklif etti. O an aklıma karakol geldi. Gaz alma bahanesiyle karakola çekip polise teslim ettim" dedi.

TUTUKLANDI


Telefon dolandırıcısı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada adli makamlara çıkartılan telefon dolandırıcısı Suat A., tutuklanacak cezaevine gönderildi.



Haberin Devamı