Talaş böreği tarifi: Talaş böreği nasıl yapılır?

Talaş böreği tarifi evde yapılan bilen oldukça lezzetli bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için talaş böreği tarifi arıyor ya da talaş böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Talaş böreği tarifi, talaş böreği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

06 Mayıs 2020, Çarşamba 01:19 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadını çok seveceğiniz lezzetlerden bir tanesi de talaş böreği tarifi. Sevdiklerinize hazırlamak için talaş böreği tarifi arıyor ya da talaş böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Talaş böreği tarifi, talaş böreği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Talaş böreği tarifi

Talaş böreği malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan (ince yemeklik doğranmış)
  • 1 adet havuç (küçük küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ½ su bardağı bezelye
  • ½ su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru için;

  • 5,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Hamur ara katları için;

  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu


Talaş böreği yapılışı

Talaş böreği yapılışı

İç harcı için;

Etinizi düdüklü tencerede 30 dakika pişirin. Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın. İçerisine zeytinyağını koyup ısıtın. Isınan yağınızın içerisine soğanları ilave edip yumuşayana kadar soteleyin. Havuçları ilave edin ve sotelemeye devam edin. Salçanızı ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin. Ardından bezelye ve et suyunu ilave edip kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.

Hamuru için;

Bir sos tenceresine tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyip tereyağını eritin. Ardından ocaktan alın. Bir karıştırma kabının içerisine un ve tuzu ekleyip karıştırın. Unun ortasını açıp su ve sirke ekleyin. Bir çatal yardımıyla karıştırın ve hamur kıvamına getirin. Tezgahınıza alın ve pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru un serptiğiniz tezgahınıza alın ve iki bezeye ayırın. Bir bezeyi açabildiğiniz kadar büyük olacak şekilde merdaneyle açın. Açtığınız hamurun ortasına tatlı tabağı yerleştirin ve tabağın kenarlarını merkez alarak 8 eşit parçaya bölün. Tabağın çevresini de kesin ve tabağı kaldırın. Ortadaki parçaya hazırladığınız yağ karışımını sürün ve diğer katları da üst üste gelecek şekilde yağlayarak katlayın. En üstte kalan parçayı yağlamayın. Kat kat olan parçaları tekrar merdaneyle büyük bir kare olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru 4’e bölün ve 4 eşit küçük kare hamur parçası oluşturun. Fırın tepsinize fırın kağıdı serin. Her karenin içerisine hazırladığınız iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatın ve katladığınız kısım tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ile süsleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 40 dakika pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (06 Mayıs 2020)