Gündem Talha Uğurluel kimdir? Neden gözaltına alındı?

Talha Uğurluel kimdir? Neden gözaltına alındı?

Paylaş
Talha Uğurluel kimdir? Neden gözaltına alındı?

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel gözlatına alındı ve adliyeye sevk edildi. Uğurluel Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Bu gelişme sonrası "Talha Uğurluel kimdir?" sorusu sorulmaya başlandı

8 sene boyunca özel radyolarda program yapan ve zaman zaman televizyonda da boy gösteren tarihçi-yazar Talha Uğurluel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Vatandaşlar bu gelişme sonrası Uğurluel hakkındaki bilgileri araştırmaya başladı.

Haberin Devamı

TALHA UĞURLUEL KİMDİR?

Manisa Demirci'li olan Talha Uğurluel, 1997 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesinin Tarih bölümünden mezun oldu. 8 yıl Özel Radyolarda tarih programları yaptı. Yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış birçok makalesi olup, Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi, Dünyaya Hükmeden Sultan, Sarayın Kutsalları, Kanuni’nin Akıl Oyunları, Tarih Tıbbı Konuşturdu, Mekanlar ve Olayları ile Hz.Muhammed’in Hayatı ve Balkanların Başkenti Edirne, adlı kitapların yazarıdır. Ayrıca Çanakkale, Edirne, Kanuni ve Mekke Medine tarihi ile ilgili cd çalışmaları mevcuttur.

İki yıl İmaj kitap çalışmaları yapmış olup, Mukaddes Emanetler, Timur'un Tüzükatı, Barbaros Hayreddin Paşa'nın Hatıratı ve Harp Mecmuası, editörlüğünü yaptığı eserlerden birkaçıdır. Muhtelif Turizm Acentalarında AR-Ge Yönetmenliği yapan Uğurluel, iki dilde profesyonel Turist Rehberliği yapmakta olup, yerli ve yabancı gruplar ile Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine Kültür Gezileri düzenlemiştir.

Haberin Devamı