Gündem Talha Uğurluel'e FETÖ'den 15 yıl hapis istemi

Talha Uğurluel'e FETÖ'den 15 yıl hapis istemi

Paylaş
Talha Uğurluel'e FETÖ'den 15 yıl hapis istemi

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel hakkında açılan FETÖ davasının iddianamesinde, şüphelinin özellikle 17/25 Aralık kumpas sürecinde örgüt yöneticileriyle yoğun irtibatta olduğu anlatılıyor

FETÖ'ye yönelik Erzincan'da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan tarihçi- yazar Talha Uğurluel hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava için hazırlanan iddianamede Uğurluel'in FETÖ okullarında çalıştığı ve iki kitabının örgüt yayınevinden çıktığı anlatılıyor. İddianameye göre şüpheli kitaplarının kaynakça kısmında 'hocam' diye bahsettiği FETÖ elebaşısı hakkında övgülü sözler yazdı.

Uğurluel'in, sözde Avrupa imamı ve Zaman Gazetesi'nin Avrupa Koordinatörlüğü yapan firari Abdullah Aymaz ile sözde örgütün Batı Avrupa sorumlusu Süleyman Tiftik ve İçişleri Bakanlığı'nın Aranan Teröristler Listesi'nde "mavi" kategorideki Selman Kuzu ile irtibatlı olduğu belirtildi.

GÜLEN'İN DANIŞMANLIĞI

Uğurluel'in ayrıca Aranan Teröristler Listesi'nin "yeşil" kategorisinde 1 milyon lira ödülle aranan FETÖ elebaşısı Gülen'in danışmanlığının yanı sıra örgütün sözde İsrail ve Ortadoğu imamı Başyüceler Meclisi üyesi Harun Tokak ile de irtibatlı olduğu tespit edildi. Uğurluel'in örgütün tepe yönetimindeki şahıslarla 17-25 Aralık sürecinde görüşmelerin arttığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı