Gündem Talihsiz Berk bebeği Gölcük halkı uğurladı

Talihsiz Berk bebeği Gölcük halkı uğurladı

Paylaş
Talihsiz Berk bebeği Gölcük halkı uğurladı

Öğretmen annesi Seçil M.D. tarafından 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ölüme terk edilen 2 aylık Berk bebeğin cenazesine sahip çıkan olmadı. Berk bebeği, Gölcüklüler 17 Ağustos Deprem Mezarlığı'nda toprağa verdi. Annesi de cenazeye katılmak istedi ama güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde öğretmen annesi Seçil M.D. tarafından 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ölüme terk edilen 2 aylık Berk bebeğin cenazesine sahip çıkan olmadı. Yaklaşık 2 haftadır Gölcük Devlet Hastanesi morgunda bulunan bebek, yasal sürenin dolduğu bu sabah saatlerine kadar hiçbir yakını başvurmadığı için belediye tarafından toprağa verildi.


Seçil M.D.’nin anne ve babasının Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’na geldikleri ancak, bebeğin cenazesini almak istemediklerini söyledikleri ifade edildi. Bebeğin cenaze namazı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği talimatıyla Gölcük Tevfik Bıyık Cami’nde kılındı. Berk bebeğin cenazesi, daha sonra ilçede kimsesizler mezarlığı olmadığı için Saraylı köyündeki deprem kurbanlarının defnedildiği 17 Ağustos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

GÖLCÜK, BERK BEBEĞE SAHİP ÇIKTI

Herkesin yalnız bıraktığı ve kimsenin sahip çıkmadığı iki aylık Berk bebeği çok sayıda Gölcüklü toprağa verdi. Berk bebeği belediyeden iki görevli Gölcük Hastanesi morgundan alarak Gölcük Tevfik Bıyık Camii’ne getirdi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına yüzlerce Gölcük sakini katıldı. Daha sonra Berk bebek, 17 Ağustos Deprem Mezarlığı’nda toprağa verildi. Devlet adına ise cenaze namazına Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı katıldı.

Mezar taşına bebeğin ismi, "Berk Bebek", doğum ve ölüm tarihi "27.08.2013-20.10.2013" olarak yazıldı.

ANNESİ CENAZEYE KATILMAK İSTEDİ AMA...

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, cenaze töreni öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üzücü bir olay neticesinde yaşamını yitiren Berk bebekle ilgili 15 günlük yasal sürecin sona erdiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hassasiyetiyle cenaze defin işlemini gerçekleştirdiklerini ifade eden Yazıcı, "15 günlük süreçte aileden herhangi biri bebeğimize sahip çıkmadığı için devlet olarak bebeği sahiplendik. Devletimiz, hiç kuşku yok ki ki dedi.

Yazıcı, gazetecilerin "Annenin cenazeye katılma talebi oldu mu?" şeklindeki sorusuna, "Öyle tahmin ediyorum var. Ancak savcılığımız kanalıyla güvenlik gerekçesiyle öyle tahmin ediyorum ki uygun görülmedi" şeklinde cevap verdi.

Bebeğe henüz kimlik çıkarılmadığını anlatan Yazıcı, "Onunla ilgili bir süreç var. Annenin beyanı olması gerekiyor. O süreç de devam ediyor. Yakında çıkartılacaktır" diye konuştu.

MÜFTÜDEN "ŞARTLARIN DÜZELMESİ" DUASI

Cenaze toprağa verilirken ve verildikten sonra Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı dua etti.

Müftü Yazıcı duasında "Berk bebeğin cenazesi defnedildi. Berk bebeğe vesile olan şartların düzelmesini sen nasip eyle ya rabbim. Yarabbi evlatlarımıza her türlü ahir zaman fitnelerinden muhafaza eyle yarabbim" dedi.

Soner GÜLEZER / DHA

2