Denizli Talip Özkan, derlediği Denizli türküleri ile anıldı

Talip Özkan, derlediği Denizli türküleri ile anıldı

Paylaş
Talip Özkan, derlediği Denizli türküleri ile anıldı

Talip Özkan, derlediği Denizli türküleri ile anıldı

DENİZLİ'nin ezgilerini derleyen Türk halk müziği sanatçısı Talip Özkan, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserle anıldı. Konserde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu ve TRT ses sanatçısı Tuğba Ger, Özkan'ın derlediği eserleri seslendirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, derlediği eserlerle Denizli ezgilerini dünyaya taşıyan Türk halk müziği sanatçısı merhum Talip Özkan için anma konseri düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu ile TRT ses sanatçısı Tuğba Ger, İsmail Barkan'ın şefliğinde Talip Özkan'ın derlediği eserleri seslendirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de gösterileriyle geceye renk kattı.

"TALİP ÖZKAN BÜYÜK BİR ZENGİNLİKTİR"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, gecenin sonundaki konuşmasında, "Talip Özkan büyük bir zenginliktir. Özkan, Denizli ezgilerini duyurmuştur. Hocamızın derlediği türküleri seslendiren sanatçımız Tuğba Ger'e, İsmail Barkan hocamıza ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Talip Özkan'ı rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

TRT Ankara, İstanbul ve İzmir Radyoları'nda görev yapan ve İzmir Radyosu'nda sanatçı ve şeflik görevlerini sürdürürken aynı zamanda armoni, orkestrasyon, enstrümantasyon, kontrpuan gibi Batı müziği disiplinlerini de öğrenerek müzik donanımını geliştiren Denizlili türk halk müziği sanatçısı Talip Özkan, 27 Mayıs 2010 tarihinde karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü İzmir'deki hastanede 71 yaşında yaşamını yitirmişti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı