Türkiye (Son Dakika) Tam 'katalog' suç!

Tam 'katalog' suç!

Paylaş
Tam 'katalog' suç!

Mobilya fabrikasının işçileri, firmanın kataloglarıyla kapı kapı dolaşıp sipariş almış; sonra da bu ürünleri depodan çalıp satmış! Ceza kanunlarına göre 'hırsızlık' bir katalog suç sayılıyor

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasında çalışan 6 işçi, çalıştıkları fabrikadan çaldıkları mobilyaları sattıkları iddiasıyla gözaltına alındı. İşçilerin, mobilyalarını çaldıkları firmanın katologları ile dolaşarak evlenecek çiftler ve eşyalarını yenilemek isteyenlerden sipariş alıp hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre Akyazı'da bulunan bir mobilya fabrikası, stoklarında ürünlerin eksilmesi üzerine jandarmaya ihbarda bulundu. Bunun üzerine jandarma ekipleri yaptıkları incelemenin ardından mobilya fabrikasında çalışan Mehmet Emin U, Ömer Y, Tuncay U, Vedat Y, Selçuk Y ve Karapürçek ilçesinde bir mobilya mağazası sahibi Erkan U.'yu gözaltına aldı.

KENDİ EVLERİNİ DE DÖŞEMİŞLER


Jandarmada sorgulanan zanlılar son bir yıl içerisinde mobilya firmasının fabrikasından çaldıkları mobilyalara da el konuldu.Gözaltına alınan fabrika işçilerinin çaldıkları mobilyaları fabrikanın kataloğu ile piyasada plasiyer gibi dolaşarak yeni evlenen çiftlere pazarladıkları ve siparişe göre mal çaldıkları da belirlendi.

Jandarmanın yaptığı ev baskınlarında mobilya hırsızlığının şüphelilerinin piyasaya katologla satış yaptıkları gibi kendi evlerini de çaldıkları mobilyalarla döşedikleri ortaya çıktı.

Şüpheliler Mehmet Emin U, Ömer Y, Tuncay U, Ömer Y, Vedat Y, Selçuk Y. ve Karapürçek İlçesinde bir mobilya mağazası sahibi Erkan U. Jandarmadaki sorgusu sonrası Akyazı Adliyesine sevk edildiler.

Alaattin ONUR AKYAZI (Sakarya) DHA

Haberin Devamı