Giresun TANAP’tan Fındık Lisanslı Deposuna güneş enerji sistemi desteği

TANAP’tan Fındık Lisanslı Deposuna güneş enerji sistemi desteği

Paylaş
TANAP’tan Fındık Lisanslı Deposuna güneş enerji sistemi desteği

TANAP’tan Fındık Lisanslı Deposuna güneş enerji sistemi desteği

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- TRANS Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, “Giresun ilimizde, toplam proje maliyeti 3 milyon 949 bin lira olan Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi projesine 3.6 milyon lira destek sağlanmasının yanı sıra, 13 ayrı projeye daha katkı sağlanmıştır" dedi.

Giresun'da, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları tarafından desteklenen Lisanslı Depolama Tesisi'nde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi projesinin devreye alınması kapsamında Giresun Ticaret Borsası'nca tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, Türkiye ve Azerbaycan’ın işbirliğiyle ortaya çıkan TANAP projesinin, insana, iş sağlığı ve güvenliğine ve çevreye saygı önceliğiyle, ülkeye ve Avrupa’ya gaz tedariki çeşitliliğini ve güvenliğini artırmayı hedeflediğini belirtti. İnşaat çalışmalarına 2015 yılında başlatılan projenin Ardahan’ın Türkgözü köyünden başlayarak ve toplam 20 ilden geçerek, Yunanistan sınırında, Edirne’nin İpsala İlçesinde son bulduğunu aktaran Düzyol, bu noktadan sonra hattın Meriç nehrinde Avrupa ülkelerine doğal gaz temini amacıyla zincirin devamı olan Trans Adriyatik Boru Hattı’na (TAP) bağlanacağı söyledi.

Düzyol, “TANAP, sosyal ve çevresel alanlara kaynak ayıran, bunun için yatırım stratejisi geliştiren, birçok kurum ve kuruluş ile işbirliği yapan, yenilikçi girişimler başlatan ve çalışanlarını sosyal projelere dahil eden bir şirkettir ve kaynak hacmi itibariyle Türkiye’deki en büyük sosyal yatırım programlarından birini bünyesinde uygulamaktadır. 2015 yılında TANAP bünyesinde duyarlı ve sorumlu davranma bilinciyle uygulamaya başladığımız Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları aracılığıyla, proje güzergahı boyunca, yerel nüfusa güçlü faydalar sağlamayı, sürdürülebilir projeler vasıtasıyla, bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını destekliyoruz” diye konuştu.

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarının en önemsedikleri çevresel öncelik alanlarından birinin de yenilebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve verimli kullanılması olduğuna değinen Düzyol, “Giresun ilimizde, toplam proje maliyeti 3 milyon 949 bin lira olan Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi projesine 3.6 milyon lira destek sağlanmasının yanı sıra, 13 ayrı projeye daha katkı sağlanmıştır. Tüm fonlama mekanizmalarımız aracılığıyla uygulanan projelerle birlikte Giresun ilimize yaptığımız toplam yatırım tutarı 6.8 milyon lirayı geçmektedir” dedi.

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük de, yaptığı konuşmada, projenin hedefine dair bilgiler aktardı. Daha sonra ise tesisin açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı