Spor Tanju Çolak, Galatasaray'ı şampiyonlukta favori görmüyor

Tanju Çolak, Galatasaray'ı şampiyonlukta favori görmüyor

Paylaş
Tanju Çolak, Galatasaray'ı şampiyonlukta favori görmüyor

Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, "Şampiyonlukta benim favorim kesinlikle Galatasaray değil. Favorim, Beşiktaş ve Fenerbahçe'dir" dedi

Çolak, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Samsun’da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bir dönem formasını giydiği ve kariyerinde önemli başarılara imza attığı Galatasaray’ın sergilediği futbolu değerlendiren Çolak, sarı-kırmızılı ekibin oynadığı futboldan keyif almadığını belirterek, "Şampiyonlukta benim favorim kesinlikle Galatasaray değil. Favorim, Beşiktaş ve Fenerbahçe’dir. Galatasaray, kolay kazanmıyor ve her maçta çok zorlanıyor. Defansta çok açıkları var, bir futbol adamı olarak oynanan oyundan keyif almıyorum. Şansının da oldukça zor olduğunu düşünüyorum. Bursaspor da çok keyifli futbol oynuyor ama çok eksiği var. Fenerbahçe ve Beşiktaş çok üstün Bursa’dan ama Bursaspor’un oynadığı oyun herkese zevk veriyor" diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu’nun teknik direktörlük görevine getirilmesiyle Galatasaray’ın toparlanma sürecine girdiğini belirten Çolak, "Az da olsa bir ivme var. Galatasaray’ın orta sahası çok kötü. Melo, tribüne oynuyor. Selçuk, yanlamasına oynuyor, dikine oynamıyor. Defansta ve orta sahada sorunu var. Galatasaray çok kolay pozisyon veren takım haline geldi ama bunu Beşiktaş ve Fenerbahçe yaşamıyor. Özelikle Beşiktaş’ın deplasmanda bu kadar maç kazanması onu şampiyonluğun adayı haline getirdi" ifadelerini kullandı. Çolak, Türk futbolunda düşüş olduğuna işaret ederek, bu soruna bir an önce el atılması gerektiğini kaydetti.

"Samsunspor, Süper Lig’in aday adayıdır"


PTT 1. Lig’de mücadele eden Samsunspor’un durumunu da değerlendiren Çolak, şunları kaydetti:

"Samsunspor yeni yönetimden sonra ligin ikinci yarısına istikrarlı başladı. Bence play-off’u zorlayacaktır. Böyle istikrarlı ve yenilmezliğini sürdürürse ilk 3’ün içinde yer alabilir. Osmanlıspor, Şanlıurfaspor, Albimo Alanyaspor’da düşüş var. Adana Demirspor yeni kurulan bir takım, ne olacağı belli değil. Samsunspor daha iyi oynuyor ve temelleri sağlam. İnşallah takımda düşüş olmaz. Yeni gelen yönetimin arkasında Samsun şehrinin durması, takımı ateşledi. Bana göre Samsunspor, Süper Lig’in aday adayıdır."

AA

Haberin Devamı