Spor Tanju, Siirt Jetpa'ya başkan oluyor

Tanju, Siirt Jetpa'ya başkan oluyor

Paylaş
Tanju, Siirt Jetpa'ya başkan oluyor

Antalya'da kendi adını taşıyan futbol okulunun açılışını yapan Türk futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Aralık ayında Siirt Jetpaspor'a başkan olacağını söyledi

Tanju Çolak, Antalya’da Atatürk Endüstri Meslek Lisesi içindeki futbol sahasında, kendi adıyla bir futbol okulu açtı. Tanju Çolak Futbol Akademisi zincirlerinin 9’uncusunu hayata geçiren Çolak, 6-16 yaş arası kız ve erkek sporcuların, eğitimlerine ara vermeden 12 ay kesintisiz futbol eğitimi almalarını sağlayacak. Tanju Çolak, ilk eğitim gününde yaptığı konuşmada, amacının önce iyi bir insan, sonra iyi bir öğrenci, yeteneği varsa iyi bir sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Futbol okulunun başına donanımlı uzman eğitmenleri koyan Tanju Çolak, ayda 1 kez okula kontrole gelecek. Çocukları çok sevdiğini dile getiren Çolak, "Teknik direktör olarak 1 milyondan aşağı almıyorum, burada ise 50, 60, 70 liraya öğrenci yetiştirmek benim için en büyük mutluluk" dedi. Çolak yeni öğrencilerine 50 dakikalık ilk gün antrenmanı yaptırdı.

SİİRT JETPASPOR’A BAŞKAN

Tanju Çolak, Siirt Jetpaspor’a başkan olarak getirildiği söylentilerine de yanıt verdi. Siirt Jetpaspor’un başkanlığı için 3 ay önce başlayan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını, resmi düzenlemenin henüz yapılmadığını ve Aralık ayında genel kurulun toplanarak, şu anki kulüp Başkanı Fadıl Akgündüz’ün önerisi ve onayı ile başkanlığa resmi olarak getirileceğini söyledi. Çolak, göreve getirildiğinde, şu anki başkan Akgündüz’ün kulüp başkanlığını bırakarak Onursal Başkan olacağını söyledi. Çolak 1999 yılında teknik direktör olarak gittiği ve şampiyon yaptığı Siirt Jetpaspor’a bu kez başkan olarak gitmenin heyecanı içinde olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

BARIŞ ELÇİSİ OLACAK

Siirt’te barış elçisi olacağını aktaran Çolak, "Sadece futbolla da bitmez bu iş. Türkün, Kürdün ve Lazın kucaklaşması lazım. Şehit haberleri yüzünden artık haber izleyemez hale geldim. Oraya gidişim örnek olsun" dedi. Kente sosyal hayatın daha fazla kazandırılması gerektiğini savunan Çolak, "Oralara daha fazla giderek sosyal hayatı daha fazla götürebiliriz, işte o zaman oralarda kimse dağa çıkmaz. Ben oradaki barış elçisi olabilirim. Zaten 3 ay önce gittiğimde orada 4 kişi kaçırılmıştı. Ben de ’Kandil ise Kandil, farklı bir yerse farklı bir yer hiç mühim değil. Barış elçisi olarak gider alırım’ demiştim. Bugün oraya başkan olarak gidiyorum. Çok daha güzel işler başaracağız" diye konuştu.

DHA