Dünya 'Tanrı neden küçük kızların seks işçisi olmasına izin veriyor?'

'Tanrı neden küçük kızların seks işçisi olmasına izin veriyor?'

Paylaş
'Tanrı neden küçük kızların seks işçisi olmasına izin veriyor?'

Filipinler ziyaretinin dördüncü gününde başkent Manila'da düzenlenen bir etkinliğe katılan Papa, küçük bir kızın kendisine sorduğu soruyla sarsıldı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in Filipinler ziyareti devam ediyor. Ziyaretin dördüncü gününde başkent Manila’da, bir Katolik üniversitesinde düzenlenen etkinliğe katılan ve 30 bin kişinin görmeye geldiği Papa, küçük bir kızın kendisine sorduğu soruyla sarsıldı.

Ailesi terk ettiği için bir kilisede yaşayan 12 yaşındaki Glyzelle Palomar, Papa'ya, "Çok sayıda çocuk uyuşturucuya bulaşıyor ve seks işçisi olarak çalışıyor. Tanrı başımıza böyle şeylerin gelmesine neden izin veriyor? Çocukların hiçbir suçu yok ki” diye seslendi.

Papa, küçük kızın sorusundan etkilenerek ona sarıldı ve teselli etti. Önceden hazırlanan konuşmasının dışına çıkarak kıza anadili olan İspanyolcada cevap veren Papa, şöyle dedi: “Yanıtı olmayan bir soru soran tek kişi o oldu... Buradaki herkesi kendine şu soruları sormaya davet ediyorum: ‘Aç bir çocuk gördüğümde, sokakta uyuşturucu kullanan bir çocuk gördüğümde, evsiz, terk edilmiş bir çocuk, istismara uğramış bir çocuk, toplumda köle olarak kullanan bir çocuk, nasıl ağlamam gerektiğini öğrendim mi?’”

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı