Bilim - Teknoloji Tarayıcıda Macintosh!
Paylaş
Tarayıcıda Macintosh!

Bir zamanların efsane Macintosh yazılımını şimdi PC'nizde, hem de tarayıcınızda kullanabilirsiniz!

Bir zamanlar, Macintosh bilgisayarlarda sanat eseri dijital çizimler yaratmak için kullanılan ünlü yazılım MacPaint, yıllar sonra yeniden karşımızda. Bu kez ücretsiz olarak herkesin kullanımına açılan yazılıma tarayıcınızdan ulaşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Apple'ın Macintosh bilgisayarları ile birlikte sunduğu bu yazılımlar, dönemin grafik sanatçılarının Apple markasına âşık olmasının en büyük nedeniydi. Apple, bu sayede özellikle yaratıcı insanların kullandığı bir marka haline gelerek çok büyük bir sükse yaptı ve muadillerine göre çok daha yüksek ücretle satılan bilgisayarlarını kolayca satmayı başardı.

O zamanlara yetişemeyenler ve yetişip de şimdi MacPaint'i özleyenler, tarayıcı üzerinden Cloudpaint isimli yazılıma ulaşabilirler. MacPaint'in aynısı olan bu yazılım ücretsiz ve internet üzerinden kullanılıyor.

Ancak elbette bu yazılımdan bir Photoshop performansı beklememenizi tavsiye ederiz. Zira MacPaint, bugün alışık olduğumuz yüksek performanslı görüntü işleme yazılımlarının atasının atası pozisyonunda duran bir yazılım. Cloudpaint de nostaljik değeri olan, eski günleri hatırlamak isteyenler için "sevimli" bir hizmetten fazlası değil.

Haberin Devamı

Resimlerle: Apple ürünlerinin evrimi!

Kaynak: CHIP Online