Spor Tarih yazdılar!

Tarih yazdılar!

Paylaş
Tarih yazdılar!

Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde İzmir temsilcisi Konak Belediyespor, Türk sporu için tarihi bir başarıya imza attı

Ön eleme turunu geçmeyi başaran ilk Türk temsilcisi olan mavi beyazlılar, 1. tur rövanş maçında Polonya'nın RTP Unia Raciborz takımı ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Haberin Devamı

İzmir Dyo Alsancak Stadı'nda iki hafta önce 2-1 mağlup ettiği rakibine deplasmanda da boyun eğemeyen Konak Belediyespor, Şampiyonlar Lig Son 16 Turu'nda Avusturya ekibi Neulengbach ekibi ile eşleşti.

Konak Belediyespor'un rakibi Neulengbach, Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apollon Limasol'ü 1-1 ve 2-1'lik skorlarla elemişti.

KADROLAR:

Konak Belediyespor: Fatma, Didem, Esra, Sibel, Didem, Sarhghe, Yaşam, Gamze(Dk. 75 Gülbin), Sevgi, Cosmina, Cansu
RTP Unia Raciborz: Katarzyna, Natasza, Donata, Hanna, Natalia, Marta, Gabriela, Ewelina, Anna, Patrycya, Gloria

Mücadele başladığı gibi 0-0 sona eriyor.. İkinci yarının ilk 15 dakikasında Konak Belediyespor maçı dengeledi ve üst üste Polonya ekibinin kalesinde tehlikeler yarattı... Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

Haberin Devamı

İlk yarım saatlik dilimde Konak Belediyespor, etkili bir atak geliştiremezken, Unia'nın girdiği 5 pozisyonda kalecimiz Fatma Şahin gole izin vermedi... Unia'nın ilk 20 dakikada gol girişimi 8 iken Konak Belediyespor'un 1...

İlk 15 dakikalık bölümde Polonyo temsilcisi kendi sahasında Konak Belediyespor'u baskı altına almaya çalışıyor. Mücadeleye ev sahibi takım başlıyor...

TARTAN: BU BİR KENTİN SPORLA UYANIŞIDIR

“Bir tarih yazdık” diyen Konak Belediye Başkanı Tartan artık herkesten destek beklediklerini vurguladı. Tartan, “0.99 ülke puanıyla çıktığımız yola dünya devlerini devirerek devam ediyoruz. Polonya’yı da devirerek dünyanın en iyi 16 takımı arasına girdik. Bu Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş yani üç büyüklerin elde ettiği başarılardan daha üstün bir başarıdır. Herkes bu kızlara el uzatsın, bundan sonra herkes destek olsun. Herkes burada kızlarımızın hem başarısını hem de duruşlarını konuşuyor. Sokaklarda meclis üyelerimiz ve İzmirliler bu zaferi kutluyor. 9 ve 16 Kasım’da Viyana takımıyla iki maçımız var. Bu sadece bir sportif bir başarı değil bir kentin sporla uyanışıdır. Onu sağlayan herkese bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz ancak bundan sonra kızlarımıza destek bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı