Türkiye (Son Dakika) Tarihi eser arıyorlardı ama...

Tarihi eser arıyorlardı ama...

Paylaş
Tarihi eser arıyorlardı ama...

Manisa'nın merkez Şehzadeler ilçesinde, tarihi eser bulmak için kaçak kazı yaptıkları ileri sürülen 3 kişiden 1'i, çıkan dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Diğer 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı

Dün saat 17.30'da 54 yaşındaki Emin Altıntaş, arkadaşları 55 yaşındaki Mevlüt T. ve 58 yaşındaki Mehmet E. ile birlikte Uzunçınar Mahallesi, Karapınar mevkisine gitti. Üç arkadaş, delici büyük matkapla 10 metrelik kaçak tarihi eser kazısı yaptı. Kazı sırasında çukurda tozun ve matkabın motorunun neden olduğu dumandan etkilenen 3 arkadaş bulundukları yere yığılıp kaldı.

Haberin Devamı

Kaçak kazı yapan 3 kişi, kendilerini kontrole geldiğini belirten ortak arkadaşları Bayram T. tarafından baygın olarak bulundu. Bayram T., durumu jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Kurtarma çalışmaları için itfaiye, AKS 110 ve Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden de destek istendi. Uzun uğraşlar sonucu kuyudan çıkartılan 3 arkadaştan Altıntaş, sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Baygın haldeki Mevlüt T., Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne Mehmet E. ise Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Altıntaş’ın cesedi savcı ve jandarmanın olay yerindeki inecelemelerinin ardından Manisa Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Soruşturma sürerken, jandarma Bayram T.’yi ifadesine başvurmak üzere gözaltına aldı.

Haberin Devamı

DHA