Alternatif olarak, daha dayanıklı ve stabil olan ürünlerin son tüketim tarihi vardır. Bu tarihi geçtikten sonra, özelliklerinin bir kısmını kaybetmiş olmaları muhtemeldir; biraz çürük tadabilirler, daha az aromaya sahip olabilirler, dokularında bir değişiklik olabilir, ve benzeri farklar görebilirsiniz, ancak mikrobiyolojik riskleri yoktur.
Ancak, uygun şekilde sakladığımız sürece uzun süre saklayabileceğimiz bazı yiyecekler vardır. Bunların ne olduğuna daha yakından bakalım:
Tuz
Tuz, doğal bir koruyucudur ve tuzlu su veya tuzlu yiyecekler için kullanırız. Bu sebeple tarihi geçmez. Ayrıca evde balık veya et gibi yiyecekleri korumak için de kullanabiliriz.
Ancak günlük önerilen miktar olan 2.5 gramı aşmak kolay olduğu için ne kadar tuz tükettiğinize dikkat etmelisiniz. Birçok gıdada tuz vardır ve bunu aklımızda tutmalıyız.