Gündem Tarihi hamamda soba faciası: 1 ölü, 3 yaralı

Tarihi hamamda soba faciası: 1 ölü, 3 yaralı

Paylaş
Tarihi hamamda soba faciası: 1 ölü, 3 yaralı

Bursa’da, Kestel Tarihi Şifa Hamamı'nda, içeriyi ısıtmak için yakılan kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 4 kişiden Habip Doğan kaldırıldığı hastanede öldü

Kestel'deki Tarihi Şifa Hamamı'na gelen Dr. Osman Onay, Habip Doğan, Ahmet Faruk Doğan ve Harun Atalay, hamamın içini ısıtmakta kullanılan kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, zehirlenen 4 kişiyi Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Habip Doğan, tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Harun Atalay, Ahmet Faruk Doğan ve Dr. Osman Onay’ın tedavilerinin sürdüğü, Dr. Onay’ın durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

GÖBEK TAŞINDA KESE YAPTIRMAYI BEKLERKEN ZEHİRLENDİLER

Dr. Osman Onay, Habip Doğan ve Harun Atalay'ın kese yaptırmak için göbek taşında yatarken zehirlendikleri belirlendi. Görgü tanığı Arif Ferik, hamam çalışanı Ahmet Faruk Doğan'ın, hamamdaki 3 kişiye kese yapmak için içeri girdiğini belirterek, "Ahmet Faruk kese için hamama girerken, yanında 11 yaşındaki kardeşi de vardı. Çok geçmeden dışarı çıkan kardeşi, ağabeyinin düşüp bayıldığını söyleyip yardım istedi. İhbar üzerine 3 ambulans geldi, zehirlenenleri hastaneye götürdü" dedi.

Habip Doğan'ın hayatını kaybettiği olayda zehirlenen Harun Atalay, Ahmet Faruk Doğan ve Dr. Osman Onay’ın hastanede tedavileri sürerken, Dr. Onay’ın her pazar sabahı hamama gelip 2 saat kaldığı bildirildi.

Haberin Devamı

HAMAM İŞLETMECİSİ İLE OĞLU GÖZALTINDA

Bursa'da kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından 1 kişinin zehirlenip yaşamını yitirdiği, Kestel Tarihi Şifa Hamamı'nın işletmecisi Osman Doğan ile aynı zamanda hamam çalışanı olan, hastanede tedavisi tamamlanan oğlu Ahmet Faruk Doğan, gözaltına alındı. Baba ile oğlunun emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

DHA