Aksaray Tarihi Kalanlar Köprüsü eski ihtişamına kavuştu

Tarihi Kalanlar Köprüsü eski ihtişamına kavuştu

Paylaş
Tarihi Kalanlar Köprüsü eski ihtişamına kavuştu

Tarihi Kalanlar Köprüsü eski ihtişamına kavuştu

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY'da doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini ortaya çıkartmak için şehrin birçok noktasında çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi, tarihi Kalanlar Köprüsünü eski ihtişamına kavuşturdu.
Anadolu Selçuklu dönemi eserlerinden olan tarihi köprüde mimari özelliklerinin kaybolmaması için detaylı bir inceleme yapılarak çalışmalara başlanıldı. Tek yöne eğimli köprüler grubunda yer alan köprü ikisi büyük, ikisi küçük sivri kemerli dört gözden oluştuğu tespit edildi. Düzgün kesme ve kaba yonu taş malzemeden inşa edilen köprü dönemin tüm mimari özellikleri dikkate alınarak yenilendi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in girişimleri ile çalışma başlatılarak aslına uygun olarak restore edilen tarihi Kalanlar Köprüde çalışmalar tamamlandı. Dinçer, şehrin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak adına şehrin birçok noktasında çalışma yürüttüklerinin söyledi. Dinçer, ''Şehrimiz 10 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip. Bu derin tarihi geçmişten ecdadımızın yaşadığı imar ettiği bize ulaşan birçok eser bulunuyor. Bizde bu eserleri gelecek nesillere ulaştırmak adına bir restorasyon çalışması başlattık. Restorasyon çalışmaları kapsamında Kalanlar Mahallemizde bulunan tarihi köprüyü aslına uygun olarak yeniledik. Şehrimize eserler kazandıran Selçuklu Sultanlarından II. Kılıçarslan’ın türbesinde ve köşkünde restorasyon çalışmalarımız devam derken Hassas Baba türbesi ve Ervah Kabristanlığındaki Şeyh Hamza türbelerinde de çalışmalara başladık. Bu mekanlarda yaptığımız çalışmalarla şehrimizin tarihindeki tüm izleri gün yüzüne çıkartacağız.’’ dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı