Edirne Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon sürüyor

Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon sürüyor

Paylaş
Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon sürüyor

Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon sürüyor

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA) EDİRNE'de zemin yenilenme çalışması için trafiğe kapatılan tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarını sürüyor. Matkap yardımıyla bozuk olan taşların kaldırıldığı köprüde çalışmaların 3 haftada tamamlanması hedefleniyor.

Edirne'de Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı ve 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi ile kent merkezini birbirine bağlayan tarihi Tunca ve Meriç köprülerinde restorasyon için 3 gün önce çalışma başlatıldı. Edirnelilerin uzun süredir bozuk zemininden şikayet ettiği köprülerden ilk çalışmanın trafiğe kapatılarak başlatıldığı Tunca Köprüsü'nde ilk olarak bozuk olan taşları belirlendi. Matkap yardımıyla kaldırılan taşlar buradan taşındı.
Restorasyonu gerçekleştiren firmanın şantiye şefi Ali İhsan Gündüz, restorasyonun aslına uygun şekilde yapılacağını söyledi. Gündüz, "Yapıştırıcı olarak kaymak kireç, taş tozu ve kum gibi malzemeler kullanacağız. Biz firma olarak Bosna Hersek'teki Mostar Köprüsü'nün restorasyonunu yapan firmayız. Bizim işimiz tarihi köprüleri yapmak. Bu konuda herkesin içi rahat olsun. Tarihi eserlere olan saygımızla bu çalışmayı yapıyoruz. Bu köprüyü tarihe uygun şekilde atalarımızın yaptığı gibi aynı harçları kullanarak yapacağız" dedi.

Öte yandan köprünün kapatılması nedeniyle Karaağaç Mahallesi'ne ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşım Bosnaköy köyünden ve Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nden sağlanmaya devam ediyor.

Haberin Devamı