Kültür - Sanat Tarihin en pahalı reklam filmi geliyor
Paylaş
Tarihin en pahalı reklam filmi geliyor

Çin'in özerk yönetim bölgesi Makao'da içinde gazino, otel, alışveriş merkezlerinin bulunduğu bir eğlence kompleksinin tanıtım filmi tüm zamanların en pahalı reklam filmi olacak

"The Audition" ismiyle bu yıl içinde uluslararası yayın yapan tüm dünya televizyonlarında gösterilecek reklam filminin maliyeti tam 70 milyon Euro olacak.

Bu reklam filminin bu kadar pahalı olmasının nedeni ise, Hollywood'un yaşayan üç efsane ismini bir araya getiriyor olması. Makao'da Avustralyalı milyarder James Packer'e ait "Studio City" isimli eğlence ve yaşam merkezi kompleksinin tanıtım filmini ünlü yönetmen Martin Scorsese yönetecek. Reklam filminde Hollywood yıldızları Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio rol alacak. De Niro ve DiCaprio'nun bu reklam filmi için 13 milyon dolar alacakları belirtildi.

BRAD PITT DE VAR

Reklam filminde ayrıca Brad Pitt'in bir fotoğrafı da görülecek. Ünlü Hollywood yıldızı Brad Pitt'in bir fotoğraf için ne kadar ücret alacağı ise henüz bilinmiyor. Hong Kong'a yakın bir konumda olan Çin'in özerk yönetim bölgesi Asya'nın kumarhane ve eğlence cenneti olarak biliniyor.

ASYA'NIN LAS VEGAS'I

Portekiz'in eski sömürgesi olan Makao, Asya'nın "Las Vegas"ı olarak ün yaptı. 2002 yılında Las Vegas'ta yaşanan ekonomik kriz sonrası birçok ABD şirketi yatırımlarını Makao'ya yönlendirdi.

LAS VEGAS'I ÜÇE KATLIYOR


2011 verilerine göre, Makao'da bulunan 33 kumarhane ve eğlence merkezi yıllık 24 milyar euro ciroya sahip. Bu rakam Las Vegas'ın cirosunu üçe katlıyor.

NTV

Haberin Devamı