Spor Tarihte ilk kez!

Tarihte ilk kez!

Paylaş
Tarihte ilk kez!

Veliefendi Hipodromu bugün tarihi günlerinden birine daha tanıklık etti. Türkiye'nin en ünlü faal jokeyi olan Halis Karataş, kariyerine ulaşılması güç yeni bir başarı halkası daha ekledi

Bugün yapılan 7 koşulu İstanbul yarışlarında 7 koşuyu da bindiği atlarla kazanan Halis Karataş bu alanda bir rekor kırdı.

Mesleki kariyerinde kazanmadık koşu, almadık kupa bırakmayan ve yaklaşık 20 yıldır baş jokey olan Halis Karataş, Akıncıhan, Tampico, Sarus, Lidertay, Sarraf, Verdasko ve Mia Nur adlı safkanlarla birinciliğe ulaşırken geceye tek başına damga vurdu.

Daha önce eski jokeylerden Dede Mutlu bir günde 6 yarış kazanmıştı. Halis Karataş bu seneki Gazi Koşusu’nda da Matador Yaşar adlı safkanla şampiyonluğa ulaşmıştı.

1996'da Ascot'ta Frankia Dettori 7'de 7 yapmıştı. O günden tam 16 yıl sonra Halis Karataş da 7'de 7 yaparak dünya rekorunu egale etmiş oldu.

KAZANAN SADECE KARATAŞ


Karataş bugün kazandığı yarışlar ile Halis Karatal yaklaşık 43 bin lirayı cebine koyarken kendisine güven yarışseverlere ise 162 lira 30 kuruş kazandırdı.

Haberin Devamı