Türkiye (Son Dakika) Tarikat cinayetinde karar

Tarikat cinayetinde karar

Paylaş
Tarikat cinayetinde karar

Dost tarikatı olarak adlandırılan grubun lideri olduğu iddia edilen emekli Binbaşı İhsan Güven ve eşi Sibel Güven'in Tuzla'daki evlerinde öldürülmesine ilişkin görülen davada karar çıktı

Dost tarikatı olarak adlandırılan grubun lideri olduğu iddia edilen emekli Binbaşı İhsan Güven ve eşi Sibel Güven’in Tuzla’daki evlerinde öldürülmesine ilişkin görülen dava 23. duruşmada karara bağlandı. 2004 yılından beri devam eden davada, 5 sanık "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

23. DURUŞMADA KARARA BAĞLANDI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Abdulselam Tutal, Burhanettin Yalçın, Burak Çileli, Selim Aydın ve Emin Koçhan katıldı.

SANIK TUTAL: DELİL YOK

Duruşmada son sözü sorulan sanık Abdulselam Tutal, "Suçlu olduğumuza dair herhangi bir delil yoktur. Görgü tanığı yoktur, silah yoktur, tanık beyanı yoktur.

Cezalandırılmazı gerektirecek hukuki delil mevcut değildir. Beraatime karar verilmesini, aksi kanaatte iseniz vebal altında kalacağınızı belirtmek istiyorum" dedi.

Sanık Selim Aydın da "8 yıldan beri hukuksuz olarak yargılandık. Lehimize olan deliller hiç dikkate alınmadı. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu. Diğer sanıklar da beraatlerini ve tahliyelerini talep etti.

5 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Mahkemenin kararında, sanıklar Abdulselam Tutal, Burhanettin Yalçın, Burak Çileli, Selim Aydın ve Emin Koçhan’ın "terör örgütü İBDA-C’nin amaçlarına uygun olarak sübuta eren suçlarından dolayı anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs ettikleri" belirtildi.

Suçun işleniş şekli, özellikleri, suç konusunun önem ve değeri, suçta kullanılan araçlar, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığı, sanıkların suç işleme konusundaki yoğun kasıtlarını dikkate alan mahkeme, 5 sanığın da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da hükmetti. Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, tutuksuz sanık Ali Ekşi hakkında "yasadışı örgüte yardım ve yataklık etmek" ve tutuksuz sanık Serkan Aydoğmuş hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçlarından açılan davanın zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına hükmetti.

Haberin Devamı