Ekonomi Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'den 'destek ödemesi' açıklaması

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'den 'destek ödemesi' açıklaması

Paylaş
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'den 'destek ödemesi' açıklaması

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli "Çiftçilere 490 milyon TL destek ödemesine bugünden itibaren başlanıyor" dedi

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

- Önümüzdeki 6 ay içerisinde kasaplık hayvanla ilgili herhangi bir ithalatımız olmayacak. Bunu net söyleyebilirim ama Türkiye tüketimini 6 kilodan 15 kiloya çıkarırken üretimini yüzde 70 artırmış. Bugün itibarıyla tüketici tercihleri proteinde bir miktar daha ette olduğu için bizim bu konuyla ilgili ithalat bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırmamız 3 senelik bir program. 2021 yılı içinde biz artık 'Tamamen Türkiye bu konuda ithalata bağımlı olmaktan kesinlikle çıkacaktır' diyebiliyoruz.

- Ucuz eti sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Türkiye’de 81 ilde teşkilatı olan üç büyük markette 29 lira kıyma, 31 lira kuşbaşı et satışları devam etmekte. Bunu da devam ettirebildiğimiz sürece devam ettirmeyi düşünüyoruz.

Haberin Devamı

- 2018 yılı destekleme ödemeleri kapsamında 23 Kasım 2018 tarihinde yani bugünden itibaren üreticilerimize toplam 490 milyon TL’lik ödeme yapacağız. Böylelikle 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren toplamda 12,7 milyar TL ile 2018 yılı için üreticilere verilmesi planlanan toplam 14,5 milyar TL’lik tarımsal destekleme ödemelerinin yüzde 88’lik kısmı ödenmiş olacak.