Ekonomi Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Türkiye'nin buğdayı kendine yeter

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Türkiye'nin buğdayı kendine yeter

Paylaş
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Türkiye'nin buğdayı kendine yeter

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tondur. İhracatımız 7,35 milyon ton, ithalatımız mamul madde dahil 5 milyon ton. Türkiye'nin, fakir fukaranın buğdayı, ekmeği üzerinden spekülasyon yapılmasına müsaade etmem. Türkiye'nin buğday üretimi kendi kendine yeterli" dedi

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan komisyonda, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinin yanı sıra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2017 yılına ilişkin kesin hesap ve Sayıştay raporu görüşülecek.

Haberin Devamı

Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsünün bütçeleri de ele alınacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığının bütçesine ilişkin sunumuna başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tondur. İhracatımız 7,35 milyon ton, ithalatımız mamul madde dahil 5 milyon ton. Türkiye'nin, fakir fukaranın buğdayı, ekmeği üzerinden spekülasyon yapılmasına müsaade etmem. Türkiye'nin buğday üretimi kendi kendine yeterli" dedi.