Tarsus Tarımın zirvesinde Tarsus’a yoğun ilgi

Tarımın zirvesinde Tarsus’a yoğun ilgi

Paylaş
Tarımın zirvesinde Tarsus’a yoğun ilgi

Tarımın zirvesinde Tarsus’a yoğun ilgi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Tarsus Belediyesinin katıldığı, İstanbul’da düzenlenen 'CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde ilçenin tarım ürünleri standı yoğun ilgi görüyor.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafındanhazırlanan Tarsus’a özgü tarımsal ürünler sergisinde Ata tohumları ve yerli üretim ürünler sergileniyor.
Tarımsal ürünlerinin sergilendiği fuara 160 CHP’li belediyenin yanı sıra, 300’ün üzerinde tarım kooperatifi de katıldı.Belediyelerin tarımsal üretime verdiği katkılar ele alındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partinin tarım politikalarını açıkladı ardından fuar alanını gezdi. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün hazırladığı Tarsus tarım ürünleri standını da gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata tohumu projesi ile üretilen Tarsus’a özgü ürünleri inceleyerek yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.
Yerli ve organik tarımla sağlıklı yarınlar yaratma gayesinde olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, "Yerli üretimi ve tarımsal gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Atalarımızdan bizlere miras kalan topraklarımıza ve ata tohumlarına sahip çıkarak organik ve sağlıklı ürünler yetiştirmek için emek harcıyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz ata tohumu projemizle olsun üreticilere verdiğimiz destekle olsun her zaman için üretici odaklı çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi.


FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı